x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviu la volan cu Vladimir Putin

Interviu la volan cu Vladimir Putin

de Irina Cristea    |    31 Aug 2010   •   00:00
Interviu la volan cu Vladimir Putin
Sursa foto: /pravda.ru

După ce a pilotat un elicopter, ajutând la stingerea incendiilor de pădure de lângă Moscova, şi a tras cu arbaleta într-o balenă ce trebuia tranchilizată, premierul rus, Vladimir Putin, a acordat un interviu în timp ce se afla la volan. Beneficiarul ineditei discuţii a fost publicaţia Kommersant. Iar jurnalistul Andrei Kolesnikov n-a avut de ce să-şi facă griji privind siguranţa sa. Deşi premierul s-a înfierbântat de câteva ori şi n-a mai fost foarte atent la drum, nici un alt vehicul nu ameninţa să vină din spate sau de pe contrasens. Şoseaua îi era rezervată lui Putin.

Prim-ministrul, a cărui cotă de popularitate este în scădere pe fondul crizei economice şi a devastatoarelor incendii de pădure din Rusia, a declarat că nu îl îngrijorează sondajele. "Am văzut că oamenii au început să oscileze, e criză totuşi, vremurile sunt grele pentru mulţi dintre noi. Depunem numeroase eforturi, dar deciziile noastre nu ajung la toţi, din păcate. Eu pot să-i spun omului: «Noi facem asta şi asta», iar el îmi va răspunde: «Ia mai du-te-n...». Dacă nu ajunge la toţi, înseamnă că eu lucrez prost", a spus Putin. El a recunoscut că unele dintre măsurile Guvernului pe care îl conduce puteau fi mai bune, spunând că "poate era nevoie, în unele cazuri, de mai multă precizie, eficienţă, înţelepciune".

Putin a evidenţiat însă şi momentele de clarviziune ale Executivului pe care îl conduce: "Anii trecuţi am fost criticaţi, aspru criticaţi că alocăm prea mulţi bani fondurilor suverane, în rezervele valutare ale Băncii Centrale, sau băncii guvernamentale de rezerve. «La ce vă trebuie?», ni se spunea. «Daţi banii oamenilor, dezvoltaţi infrastructura, sectorul real al economiei, sistemul bancar!». Noi am împărţit oamenilor ce am considerat necesar, sub formă de ajutoare, majorări etc., am dezvoltat proiecte naţionale... Am pornit de la convingerea că vor exista crize mondiale şi că vom avea nevoie de rezerve. Nu poţi investi în economia ţării bani pe care sectorul real al economiei nu-i merită!".
Despre longevitatea sa în viaţa politică a Rusiei, fostul preşedinte a spus că a ales între a privi de pe mal cum curge apa, cum ceva se distruge şi piere, sau a se amesteca.

"Eu prefer să intervin", a subliniat Putin. Premierul a precizat că are convingerea că Rusia se află pe drumul cel bun şi că se vede "luminiţa de la capătul tunelului".
Putin a mai declarat că doreşte să creadă în relansarea relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, în ciuda planurilor de amplasare în Europa a unor elemente din scutul american antirachetă. "Se pare că s-a stabilit că nu vor exista sisteme antirachetă în Polonia. Perfect! Dar, în acelaşi timp, se anunţă că vor exista astfel de planuri în alte ţări europene. Iar atunci unde este relansarea relaţiilor?", adaugă Putin, considerând că preşedintele SUA, Barack Obama, era "sincer" când vorbea de relansarea relaţiilor.
"Nu ştiu ce poate şi ce nu poate. Vreau să văd dacă va reuşi sau nu. Dar doreşte acest lucru. Simt că aceasta este dorinţa sa sinceră", a adăugat premierul rus.

×
Subiecte în articol: lumea