x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviuri imaginare - P.R.T.L. si lumea

Interviuri imaginare - P.R.T.L. si lumea

de Luiza Moldovan    |    30 Iul 2006   •   00:00
Interviuri imaginare - P.R.T.L. si lumea

Orice, in viata asta, se intampla intre niste pereti. Peretii nu vorbesc. Peretii stiu. Peretii nu fac. Peretii nu dreg. Dac-ar vorbi, peretii ar avea ce sa ne spuna.

Jurnalul National: De cand existati? Ca perete ma refer.
P.R.T.L.: De aproape saizeci de ani.

Ati avut o viata agitata?
Desi nu m-am miscat un centimetru in toata viata asta a mea, pot sa spun, cu mana pe caramida, c-am avut o viata foarte agitata, plina de prevazut si de neprevazut.

Ca de un exemplu, ca sa stie si cititorii J.N.
Am fost in razboi, am fost in boli, cutremure, morti, raniti, afaceri dubioase...

Acuma ce faceti, ii dati in gat pe toti?
Odata, o tipa a stat nemiscata in pat timp de doua zile. Toata lumea credea ca era moarta si cand colo, era drogata ranga. Statea asa, cu ochii deschisi, inerti, in tavan, nu respira, nu nimic. Era alba si frumoasa, avea parul roscat, era stripteuza-ntr-un bar de noapte. S-a trezit taman cand prietenul ei fugea cu banii. Ea nu-si daduse seama ca nu-i mai avea, dar prietenul ei s-a sinucis. Se simtea vinovat.

Si mai ce?
Ce mi-a fost dat sa vad depaseste cu mult imaginatia cea mai bolnava. Odata, am vazut cum un tip era torturat de niste ofiteri de Securitate si obligat sa admita lucruri pe care nu le-a facut.
Il ardeau cu tigara la subsuoara sau ii puneau tigara aprinsa in nas, astfel incat sa nu-l atinga, dar sa-l inece fumul. Era astmatic. Pana la urma, tipul a lesinat si l-au abandonat aici. Si-a revenit miraculos.

Da’ ceva mai vesel n-ati vazut?
Ba da. Un caine de talie mica incercand sa faca sex salbatic cu o catea doberman. Sau un scriitor anonim care-si lua singur interviuri si in care-si imagina ca ia premii si e adulat de femei.

Si mai ce?
Un elev de generala care, in timpul Revolutiei din ’89, ii scria scrisori iubitei lui din alt oras, in care-i descria cu lux de amanunte cum a luptat el pe strazi, in primele randuri de manifestanti.

Ce e ciudat din perspectiva unui perete?
Ciudat este sa nu se-ntample nimic ciudat.

Povestiti-mi ceva ingrozitor de anost.
Ieri, femeia de serviciu a bagat aspiratoru’. Se infiinteaza o firma aici. Or sa vina oameni noi.
×
Subiecte în articol: magazin