x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iran - Mahmoud Ahmadinejad dezminte că ar fi negat existenţa Holocaustului

Iran - Mahmoud Ahmadinejad dezminte că ar fi negat existenţa Holocaustului

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00
Iran - Mahmoud Ahmadinejad dezminte că ar fi negat existenţa Holocaustului

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a dezminţit, luni, la New York, că ar fi negat existenţa Holocaustului şi a revendicat dreptul ţării sale de a continua programul nuclear, calificănd speculaţiile despre un eventual război cu Iranul drept "propagandă".



Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a dezminţit, luni, la New York, că ar fi negat existenţa Holocaustului şi a revendicat dreptul ţării sale de a continua programul nuclear, calificănd speculaţiile despre un eventual război cu Iranul drept "propagandă", relatează AFP.

"Nu am spus că nu s-a intămplat deloc", a răspuns liderul iranian in cadrul unei dezbateri organizate la Universitatea Columbia la o intrebare despre Holocaust. "Am spus: de ce să nu incurajăm mai multe cercetări in privinţa acestui subiect?", a adăugat el.

Ahmadinejad a pus in mod repetat sub semnul indoielii amploarea Holocaustului, provocănd indignarea comunităţii internaţionale.

Liderul de la Teheran a precizat că Iranul este o naţiune pacifistă care incearcă să işi apere dreptul de a derula un program nuclear.
"Suntem membri ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi agenţia stipulează că toate statele membre au dreptul la tehnologie nucleară". "Vrem să avem dreptul la o energie nucleară pacifistă"..

Pe de altă parte, preşedintele iranian a avertizat, inaintea deschiderii Adunării Generale a ONU, oficialii care vorbesc despre eventualitatea unui război in cazul in care Iranul nu va renunţa la ambiţiile sale nucleare.

"Noi credem că a vorbi despre război este un instrument de propagandă. De ce să avem nevoie de un război?", a declarat acesta in cursul unei videoconferinţe cu membri clubului naţional de presă din Washington.
  Â
Şeful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner, a avertizat, in urmă cu o săptămănă, in privinţa iminenţei unui conflict cu Iranul.

Ahmadinejad a amintit interlocutorilor săi că ministrul francez de Externe a revenit ulterior asupra declaraţiilor sale şi a subliniat că "Statele Unite şi Franţa nu vorbesc in numele lumii intregi".

"Oficialii care vorbesc astfel trebuie să fie avertizaţi (...) că nu pot periclita securitatea lumii", a subliniat liderul de la Teheran.

Cetăţenii francezi "cultivaţi" nu vor un război cu Iranul, a apreciat Ahmadinejad. "Bineinţeles, trebuie să oferim mai mult timp ministrului de Externe (Kouchner) pentru a dobăndi mai multă experienţă in noul post. După care sunt sigur că va vorbi cu mai multă maturitate", a subliniat Ahmadinejad.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin