x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia - Doi români au fost ucişi la Torino

Italia - Doi români au fost ucişi la Torino

24 Ian 2008   •   00:00

15:00 Doi tineri români au fost ucişi cu focuri de armă, în noaptea de miercuri spre joi, la Torino, ar putea fi victimele unei reglări de conturi, în cadrul anchetei în acest caz, la care participă şi doi ofiţeri români, fiind identificat un suspect, cetăţean albanez, au informat surse poliţieneşti.



Doi tineri români au fost ucişi cu focuri de armă, în noaptea de miercuri spre joi, la Torino, ar putea fi victimele unei reglări de conturi, în cadrul anchetei în acest caz, la care participă şi doi ofiţeri români, fiind identificat un suspect, cetăţean albanez, au informat surse poliţieneşti.

Potrivit sursei citate, cei doi români - Ramona Gabriela Nicoară (22 de ani), din Bârlad, judeţul Vaslui, şi Valerică Dascălu (37 de ani), din municipiul Roman, judeţul Neamţ - au fost atacaţi în zona stadionului din Torino, în plină stradă, iar asupra lor au fost trase 15 gloanţe.

Anchetatorii au adăugat că, din informaţiile deţinute, tânăra ar fi practicat prostituţia şi fusese expulzată din Italia pentru şedere ilegală, în perioada 2005-2006. Există suspiciuni că bărbatul ar fi fost proxenetul ei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că doi poliţişti români colaborează cu autorităţile italiene pentru elucidarea acestui caz.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului italian La Stampa, cei doi români au fost ucişi cu focuri de armă în cartierul Santa Rita din Torino.

Potrivit ipotezei studiate de poliţie, cei doi români au fost abordaţi de un tânăr, pe strada Lima, în jurul orei 0.30 (1.30 ora României), în noaptea de miercuri spre joi. Tânărul a deschis focul cu o armă semiautomată, apoi a reuşit să dispară la bordul unui vehicul marca Fiat Bravo.

Ziarul Il Tempo relatează că Gabriela Nicoară, atinsă de cinci gloanţe, a fost transportată la spital fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. Femeia a murit la ora 4.30 (5.30 ora României). Valerică Dascălu a decedat tot la spital, în corpul lui fiind găsite şase gloanţe.


Cei doi tineri ucişi urmau să se căsătorească în vara acestui an, având deja programată petrecerea de nuntă la un restaurant din Bârlad.

Bunica fetei a rămas şocată când a auzit de tragedia care s-a întâmplat în Italia, mai ales că nepoata ei Ramona Nicoară ar fi trebuit să vină joi la Bârlad, dar îşi amânase venirea cu două săptămâni.

"Este prea greu pentru mine să suport această nenorocire. Astăzi (joi - n.r.) ar fi trebuit să vină acasă, la Bârlad, să ne aducă cadouri mie şi soţului. şi-a amânat deplasarea în România cu două săptămâni şi, poate dacă nu o făcea, acum era aici, lângă mine. Era o fată prea cuminte să i se poată întâmpla aşa ceva", a declarat Maria Condurache, bunica fetei.

Ramona Nicoară era plecată în Italia împreună cu mama şi cu cei doi fraţi încă din anul 2001, iar în prezent lucra într-un restaurant de acolo.

Bunica fetei a mărturisit că în vara acestui an nepoata ei să facă nunta cu prietenul ei din Roman, cu care trăia în Italia, şi care a fost împuşcat şi el în acelaşi episod sângeros din peninsulă.

Tatăl fetei a plecat miercuri noaptea spre Italia pentru a aduce, împreună cu mama Ramonei şi cu cei doi fraţi, şi trupul neînsufleţit al tinerei.

 

•    Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin romani italia