x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun James Caviezel si semnele divine

James Caviezel si semnele divine

de Radu Popa    |    02 Dec 2005   •   00:00
James Caviezel si semnele divine

James Caviezel, protagonistul peliculei "Patimile lui Iisus", a primit o serie de "semne divine".

MISTERE
James Caviezel, protagonistul peliculei "Patimile lui Iisus", a primit o serie de "semne divine".

James Caviezel a marturisit ca, intr-una din zile, cu cateva luni inainte de inceperea filmarilor, cand acestea erau doar in faza de proiect, un necunoscut s-a apropiat brusc de el si i-a spus: "Tu il vei interpreta pe Iisus!". Intamplarile ciudate nu se opresc, insa, aici. Actorul, ale carui initiale sunt J.C., ca si cele ale lui Iisus Christos in limba engleza, avea, in timpul filmarilor, 33 de ani, exact varsta personajului pe care il interpreta. James a tinut sa precizeze ca, in urma cu cativa ani, mai avusese o experienta asemanatoare. La un moment dat, o frantuzoaica, pe care nu o cunostea, s-a apropiat, s-a oprit in fata lui si a rostit urmatoarele cuvinte: "Iisus te iubeste".

SEMNE DIVINE. Potrivit realizatorului peliculei, Mel Gibson, semnele divine erau intalnite pretutindeni. Conform traditiilor populare, unul dintre cele mai frecvente "semne" trimise de Divinitate este ca un om sa emita lumina. Si, exact un asemenea fenomen s-a petrecut in cazul lui Caviezel, in timpul realizarii scenei Predicii de pe Munte. Actorul isi aminteste ca, inainte de evenimentul respectiv, o liniste mormantala se lasase pretutindeni, iar el avea senzatia ca cineva il lovea cu palmele peste urechi. Ulterior, timp de cateva secunde, James a putut vedea in fata ochilor o lumina de culoare roz difuza, iar oamenii din jurul sau au inceput sa strige. Ei tipau ca artistului ii "ieseaua flacari prin partea stanga a capului si prin intreg corpul. Ulterior, Caviezel a descris scena, spunand ca se simtea ca si cum de-abia iesise de la o sedinta cu hair-stylistul sau, dupa ce acesta tocmai il spalase pe cap!

MARTURISIRI. James nu a ezitat sa aminteasca durerile resimtite in momentul coborarii de pe cruce, in timp ce interpreta rolul lui Iisus. Actorul a suferit o grava criza de hipotermie, consecinta a celor patru ore petrecute pe cruce, aproape complet dezbracat, contractand o pneumonie si o infectie pulmonara. El nu va uita prea curand efectul loviturilor primite pe spate cu un bici metalic. Potrivit scenariului, intr-una din scene, el trebuia sa fie legat cu lanturi pentru a fi biciuit. Dar, in timp ce interpreta secventa respectiva, artistul ce simula biciuirea "a gresit tinta", lovindu-l pe Caviezel si infigandu-i in spate un cui lung de 14 cm. James si-a dislocat un umar in timp ce purta crucea in spate si a fost lovit de trasnet de doua ori.

MISTICISM. Filmul contine multe elemente mistice. James Caviezel a declarat ca a fost nevoit sa apeleze la noi cunostinte de religie, sa citeasca rugaciunile si sa studieze miturile crestine. Unul dintre prietenii sai, Ivan Dragicevici, si sotia acestuia, Lorraine, i-au daruit actorului o bucata de lemn din crucea adevarata, pe care artistul sa o poarte permanent asupra sa. In acest scop, cei doi au confectionat un buzunar secret in hainele lui. Caviezel. James a declarat ca poseda, de asemenea, moaste ale legendarului Padre Pio, ale Sfantului Antonie din Padova, ale Sfintei Maria Goretti, precum si ale Sfantului Denisius, protectorul tuturor actorilor.

SOC. Caviezel, protagonistul rolului principal in filmul lui Mel Gibson, a fost confundat cu Iisus, in timp ce vizita o serie de regiuni din Mexic, locuite in majoritate de oameni saraci. James a marturisit ca a fost de-a dreptul socat cand multi oameni se apropiau pentru a-i cere ajutorul. El a fost nevoit sa le explice ca era doar un actor care intrepreta un rol, si nu era Fiul lui Dumnezeu.
×
Subiecte în articol: james caviezel james caviezel