x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jerome Rigaud, singurul străin angajat la Kremlin. Vezi care-s exigenţele la locul de muncă (video)

Jerome Rigaud, singurul străin angajat la Kremlin. Vezi care-s exigenţele la locul de muncă (video)

de Marina Constantinoiu    |    31 Iul 2011   •   10:41
Jerome Rigaud, singurul străin angajat la Kremlin. Vezi care-s exigenţele la locul de muncă (video)

Jérôme Rigaud este singurul cetatean strain angajat la Presedintia rusa. De aproape trei ani, bucatarul-sef francez prepara el insusi meniurile care sunt servite la mesele prezidentiale in palatul Kremlin si in alte parti. Pentru a le face pe plac presedintelui Dmitri Medvedev si oaspetilor sai, el a adaptat bucataria la gusturile rusesti, comenteaza Le Courrier de Russie.

“Nu avem dreptul sa gresim, aceasta este diferenta fata de un restaurant', spune despre profesia sa, exercitata in chiar inima puterii, bucatarul francez al Kremlinului, Jerome Rigaud, cu ocazia reuniunii din acest an a Clubului celor mai buni bucatari, care a inceput vineri la Moscova, relateaza France Presse.

“Mult stres si un angajament personal urias, disponibilitate 24 de ore din 24, precum si un control permanent', spune Rigaud pentru a descrie munca sa la Kremlin.

Acest tanar de 30 de ani precizeaza ca a obtinut postul pentru ca s-a aflat “la locul potrivit in momentul potrivit', dupa ce a lucrat in mai multe restaurante din Moscova.

Insarcinat cu banchetele si receptiile oficiale, el estimeaza ca “tusa sa personala' este de a fi adus la Kremlin “gastronomia degustarii'.

“Inainte, mesele a la russe insemnau ceva unde totul se pune in cantitati uriase, iar cei care serveau veneau cu platouri. Acum totul se serveste in farfurii individuale', a explicat el, recunoscand ca nu prea comunica cu presedintele rus Dmitri Medvedev. “L-am intalnit de mai multe ori, dar nu am ajuns sa vorbesc cu el', declara acesta, refuzand, la fel ca mai toti colegii sai, sa dezvaluie felul de mancare preferat al presedintelui rus.

Venita la Moscova pentru reuniunea anuala a Clubului celor mai buni bucatari, creat in anii 1970, Cristeta Comerford, bucatar-sef la Casa Alba, spune ca ea comunica permanent cu presedintele Barack Obama. “Este foarte prietenos. Daca ii place un fel sau altul de mancare spune: <>' - spune ea, adaugand ca seful Administratiei americane este o persoana calda si afectuoasa.
De la Palatul Buckingham, Mark Flanagan, care gateste de noua ani pentru regina, spune ca suverana Marii Britanii este o fana a produselor locale si de sezon.

×