x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jim Carrey - El este carcotasul care se ia la harta cu Dumnezeu

Jim Carrey - El este carcotasul care se ia la harta cu Dumnezeu

26 Mai 2005   •   00:00

O comedie de zile mari. Inchipuiti-va cam ce ar face Jim Carrey daca ar afla intr-o zi ca are puterea lui Dumnezeu. Bine-bine, vreau sa spun in afara sa se strambe...

  • CARTE, VIDEO & DVD
  • E bine sa ai puterea lui Dumnezeu... si, daca nu credeti, intrebati-l pe Bruce Nolan (Jim Carrey), pentru ca el ar trebui sa stie foarte bine! Bruce este vedeta unui post de televiziune din New York.

    Toata lumea ii cunoaste genul de umor aparte, acid, spontan, firea bagareata, reportajele mereu axate pe probleme de mare interes... chestii foarte apreciate, care ii fac pe spectatori fericiti, numai pe el nu. Bruce este pe cale sa avanseze, pentru ca seful lui urmeaza sa iasa la pensie. Face reportaje internationale, visul oricarui ziarist, numai ca, in ciuda tuturor reusitelor, tipul e nefericit si nu pierde nici o ocazie sa spuna asta in gura mare. Pe Bruce nu-l multumeste nimic. Nici cariera, nici iubita, Grace, care, in treacat fie spus, e frumoasa si-l iubeste.

    Bruce prinde ocazia de a face un reportaj despre un eveniment anual, care trebuie transmis live. Face o gafa mare. Transmisia in direct incepe inainte ca Bruce sa stie si iese circ. Postul de sef este incredintat rivalului lui Bruce, si asta nu e totul. Norocul lui se transforma in dezastru. E concediat, in aceeasi zi o gasca de golani ii sparge masina si il ia la bataie. Somer, batut, cu masina praf, Bruce este cel mai nefericit om din lume. Mania il face sa se ia la harta cu Dumnezeu, care ar trebui sa fie responsabil de toate ghinioanele lui.

    Apar tot soiul de semne in calea lui, pe care in majoritate le ignora, care il indruma spre o cladire veche, "Omni Presents, Inc". Cine credeti ca il asteapta pe Bruce la "Omni Presents, Inc"? Chiar Dumnezeu (Morgan Freeman)! Cand Tatal tuturor afla de la ex-reporterul coleric toate reprosurile, plangerile si vaicarelile, crede ca cel mai potrivit lucru ar fi sa-i ofere lui Bruce slujba sa. Adica Dumnezeu il provoaca pe reporterul coleric sa demonstreze, daca poate, ca s-ar descurca mai bine in locul lui...

  • Suport:
  • VHS si DVD
  • Genul filmului: comedie
  • Regie: Tom Shadyac
  • Cu: Jim Carrey, Morgan Freeman, Catherine Bell, Jennifer Aniston

  • SEMNALE EDITORIALE
    Pradarea marii piramide
    "Cele sapte minuni" (Editura Rao) este o serie de romane fantastice pentru adolescenti scrise de populara scriitoare britanica Katherine Roberts. In centrul fiecarui roman se afla cate una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, romanul fiind un amestec exploziv de mit, istorie, legenda si magie. "Pradarea marii Piramide" istoriseste aventurile unui scrib, Senu, care, impreuna cu prietenul sau, Ronet, devine partas al uneia dintre cele mai indraznete incercari de a jefui Marea Piramida.

    Paneb cel Zelos
    Tot la Rao continua o alta colectie, "Piatra luminii". In cel de-al treilea volum al colectiei, Paneb cel Zelos revine in Locasul Adevarului, acel spatiu sacru si inaccesibil din Egiptul antic in care se construiesc mormintele faraonilor. Dar vremuri tulburi se abat peste Valea Regilor: tradatori infiltrati in interiorul confreriei planuiesc sa fure piatra de lumina - cea care transforma materia in aur - , iar lupta pentru putere dintre faraonul Sethi al II-lea si fiul lui, Amenmes, risca sa dezbine Egiptul..

    La rasarit de Eden
    Una dintre capodoperele secolului al XX-lea, "La rasarit de Eden" (Editura Polirom), recreeaza povestea biblica a lui Cain si Abel in decorul Vaii Salinas din California. Romanul, a carui actiune se intinde din timpul Razboiului Civil american pana la sfarsitul primului razboi mondial, urmareste conflictele dintre doua generatii de frati. In anul 1955, romanul a fost ecranizat de regizorul Elia Kazan, cu James Dean in rolul principal. Autorul, John Steinbeck, este laureat al Premiului Nobel pentru literatura in anul 1962.

    Lumea secretelor
    Lumea spionajului, lumea reala a confruntarilor ascunse actuale politice, economice, este descrisa de Corneliu Pivariu, un profesionist al informatiilor militare romanesti, cu mult curaj. Cartea "Lumea secretelor - o modalitate de a intelege informatiile strategice", publicata la Editura Pastel - este utila nu numai pentru pasionatii domeniului. Lucrarea indica modalitatile concrete prin care serviciile secrete isi recruteaza agentii, dar si caile prin care acestea ajung sa smulga informatiile cele mai importante.

    ×
    Subiecte în articol: bruce