x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JO 2008 / China lansează avertismente dure

JO 2008 / China lansează avertismente dure

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Apr 2008   •   00:00
JO 2008 /  China lansează avertismente dure

Preşedintele Guvernului din regiunea autonomă Tibet, Qiangba Puncong, a declarat, miercuri, că persoanele care vor încerca să împiedice trecerea flăcării olimpice prin această zonă vor fi pedepsiţi sever, informează cotidianul Marca.

Preşedintele Guvernului din regiunea autonomă Tibet, Qiangba Puncong, a declarat, miercuri, că persoanele care vor încerca să împiedice trecerea flăcării olimpice prin această zonă vor fi pedepsiţi sever, informează cotidianul Marca.

NEÎNDUPLECAŢI. "Dacă vreo persoană va încerca să împiedice trecerea torţei prin Tibet şi să urce pe Everest va fi pedepsit conform legilor din China", a explicat Qiangba Puncong care a mai adăugat că forţele separatiste iau Jocurile Olimpice ca pe o bună oportunitate de a crea probleme şi incidente. Pe 8 aprilie, flacăra olimpică a ajuns la San Francisco, iar următoarea oprire va fi la Buenos Aires, unde primul purtător al torţei va fi Diego Maradona, pentru ca pe traseu să-i fie înmînată şi fostei tenismene Gabriela Sabattini. Primele probleme în itinerariul flăcării olimpice au apărut duminică, la Londra, cînd doi protestatari au încercat să o stingă cu ajutorul unui extinctor. Ulterior, Scotland Yard a anunţat că s-au efectuat 15 arestări în rîndul demonstranţilor pro Tibet. La Paris, torţa olimpică a fost stinsă din cauza incidenteleor care au apărut pe străzile din capitala Franţei. Mai mulţi oficiali din cadrul Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) vor ca flacăra olimpică să nu mai efectueze pe viitor tradiţionalul traseu mondial, după ce au avut loc mai multe incidente în acest an. Tradiţia spune că flacăra olimpică nu poate fi stinsă din momentul în care este aprinsă cu ajutorul razelor solare pînă în momentul în care are loc ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Torţa este protejată de o delegaţie specială formată din 10 persoane care o păzesc zi şi noapte pentru a nu fi stinsă. La Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, flacăra olimpică s-a stins accidental, iar un membru al delegaţiei a reaprins-o cu ajutorul unei brichete. Cu toate acestea, focul a fost stins ulterior şi s-a folosit flacăra de rezervă pentru a fi reaprinsă torţa olimpică. În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, flacăra olimpică s-a stins chiar la ieşirea din stadionul Panathinaikos.

×
Subiecte în articol: magazin olimpica