x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Julia Jianu: "Nici o ţară nu e perfectă. Pădure fără uscături nu există"

Julia Jianu: "Nici o ţară nu e perfectă. Pădure fără uscături nu există"

de Oana-Maria Baltoc    |    22 Oct 2010   •   00:00
Julia Jianu: "Nici o ţară nu e perfectă. Pădure fără uscături nu există"
● Jurnalul Naţional: Din ceea ce ai avut ocazia să observi în timpul concertelor din străinătate, cât de important este pentru românii din diaspora să ţină legătura cu ceea ce se întâmplă acasă?
● Julia Jianu:
Românii de acolo sunt foarte ataşaţi de tot ceea ce este românesc, iar eu de fiecare dată am fost primită cu foarte multă căldură. Cântă fiecare piesă, vers cu vers, şi toţi te invită să îţi fie gazde din momentul în care ajungi acolo. Am legat prietenii foarte strânse cu românii din afară, cu care am ţinut legătura şi la întoarcerea mea în ţară. Pentru ei, este foarte important ca lumea din România să se gândească la cei plecaţi. Nu vor să fie uitaţi, nu vor să se rupă de ţară.

● Ce-ţi propui să realizezi în cadrul emisiunii "Ascultă-ţi muzica de acasă" de la Pro TV International?

● În primul rând, să se concretizeze o emisiune foarte dinamică, la care publicul să fie implicat 100% atât prin mesajele pe care le trimit celor dragi şi pe care eu le citesc în cadrul emisiunii, cât şi prin dorinţa noastră de a le prezenta cele mai interesante şi noi ştiri despre artiştii lor preferaţi din România. Ei au ocazia pe site-ul nostru, www.protvi.ro  pagina "Ascultă-ţi muzica de acasă", să facă dedicaţii, să participe la concursuri, să trimită filmuleţe cu ei făcând dedicaţii celor dragi şi să voteze în topul nostru piesele preferate.
În final, vreau ca "Ascultă-ţi muzica de acasă" să fie o emisiune care să încălzească sufletul, dar şi să informeze publicul român, în egală măsură.

● O să şi cânţi în cadrul acestei emisiuni?
● Cu siguranţă. Este o emisiune foarte relaxată, în care eu împreună cu invitaţii care îmi sunt şi prieteni vom cânta piese pe care le vom simţi la momentul respectiv, iar eu îi voi provoca pe invitaţii mei să cânte live, pentru ca românii de afară să se bucure de prestaţia lor.

● Am înţeles că ai ales să te implici în punerea la punct a formatului. Ce ai simţit că trebuie adăugat?
● Am dorit să mă implic în detalii ale emisiunii şi am venit cu idei care se şi concretizează, doarece vreau ca telespectatorii să mă vadă pe mine aşa cum sunt. Vreau să am o relaţie cât mai directă şi prietenoasă cu publicul român din străinătate. Mi-am dorit foarte mult să existe un top prin care oamenii să voteze piesa preferată şi împreună cu echipa mea am stabilit şi detalii despre cum vom face şi concursul emisiunii.

● Ai declarat că îi cunoşti pe românii cărora le este dedicată această emisiune, că le cunoşti stilul de viaţă şi cu ce probleme se confruntă. Ai putea să-mi povesteşti o întâmplare care te-a impresionat legată de românii din diaspora?
● Sunt foarte multe întâmplări haioase şi plăcute pe care nu le voi uita niciodată. De exemplu, în Atlanta, în momentul în care am ajuns la hotel am fost aşteptate (vorbesc despre fosta trupă Sexxy) cu două buchete mari de flori din partea unui admirator, George Buzică, care a devenit ulterior cel mai bun prieten al trupei noastre şi al lui Bogdan (soţul Juliei). Patru zile şi patru nopţi ne-a invitat la el acasă şi şi-a dorit să sărbătorească alături de noi doar simplul fapt că suntem români. Îi era foarte dor de casă. Entuziasmul lui ne-a impresionat şi ca dovadă şi acum
ţinem foarte strâns legătura. Un alt lucru care m-a impresionat a fost în Montreal, Canada. Eram foarte obosite după concert şi sigur nu am fi văzut nimic din Montreal dacă un domn de 75 de ani împreună cu nepoata lui, care era fana noastră, nu s-ar fi oferit să ne arate oraşul. Chiar a făcut un efort impresionant, la vârsta lui a stat cu noi de la 23:00 seara la 2:00 noaptea şi ne-a dus prin cele mai frumoase şi reprezentative locuri din Montreal.

● Dacă ar fi să faci un clasament al artiştilor din România foarte doriţi la acest moment de românii stabiliţi pe alte meleaguri, cum ar arăta el?
● Cei mai iubiţi artişti din România în diaspora sunt cei care au piese de suflet, care sunt oameni deosebiţi, carismatici. Cei care au plecat de mult afară cu siguranţă îşi vor dori artişti consacraţi gen Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Talisman etc. Dar să nu-i uităm nici pe artiştii noi care fac piese foarte bune, iar românii de pretutindeni sunt mândri când o piesă românească ajunge să fie cântată la radiourile din străinătate.

● Călătoreşti des în afara ţării. Ai simţit vreodată pe pielea ta efectele negative ale impresiei pe care o au străinii despre români?
● Nu, absolut niciodată. Ba, chiar dimpotrivă, dacă s-a ivit ocazia să fim întrebaţi de unde suntem şi spuneam România, imediat îşi dădeau seama unde este ţara şi pomeneau de Dracula sau de Gheorghe Hagi. Eu cred că România, datorită personalităţilor care s-au afirmat în afara ţării în ultimul timp, a început să aibă o imagine mult mai bună. Eu cred că nici o ţară nu e perfectă din toate punctele de vedere. Nu există pădure fără uscături.

● Te-a bătut vreodată gândul să pleci din România, să alegi o altă ţară în care să trăieşti?
● Îmi place foarte mult Parisul, dar nu m-aş muta definitiv acolo. Ador să fiu turist într-o ţară sau un oraş străin. Însă cred că în momentul în care te muţi definitiv în locul respectiv nu îţi va mai plăcea atât de mult.

● Şi pe plan muzical ai parte de lucruri noi şi mă refer la single-ul "1000 de vise" care marchează schimbarea stilului tău muzical. De ce ai simţit că pop-rockul ar fi alegerea cea bună?
● Într-adevăr, single-ul meu "1000 de vise" a fost primit foarte bine de fani, este o piesă care merge direct la suflet şi am primit un feedback pozitiv din partea lor. Şi videoclipul are un mare impact şi mulţi se bucură de această schimbare a stilului muzical şi mă felicită pentru asta. Dintotdeauna mi-a plăcut pop rock-ul, dar acum a venit momentul potrivit să-l abordez. Bineînţeles că după această piesă urmează şi altele, care vor forma la un moment dat un album pe care o să-l scot pe piaţă.

×
Subiecte în articol: vedete