x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Justiţia din Moldova închide gura TVR peste Prut

Justiţia din Moldova închide gura TVR peste Prut

de Corina Andriuta    |    19 Feb 2008   •   00:00
Justiţia din Moldova închide  gura TVR peste Prut

12:31 • Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a anulat, luni, dreptul de a retransmite programele TVR 1 pe perioada procesului de fond cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), după ce, cu numai patru zile în urmă, Curtea de Apel Chişinău acorda acest drept SRTv -ului.

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a anulat, luni, dreptul de a retransmite programele TVR 1 pe perioada procesului de fond cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), după ce, cu numai patru zile în urmă, Curtea de Apel Chişinău acorda acest drept SRTv -ului.

 

SCANDAL. CCA suţine în motivaţia trimisă Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, că suspendarea deciziilor nu ar fi justificată în raport cu înscrisurile din dosar, fără să motiveze însă şi de ce, deşi Curtea de Apel Chişinău apreciase tocmai în urma analizării acestor înscrisuri că susţinerile Societăţii Române de Televiziune şi suspendarea deciziilor sunt pe deplin justificate. "În mod surprinzător, termenul de judecare a recursului a fost fixat de către Curtea Suprema de Justiţie în data de 18.02.2008, un termen extrem de scurt, având în vedere că procedurile în asemenea cazuri durează de regulă aproximativ două luni. Graba cu care a fost fixat termenul de recurs, neobişnuită pentru practica din ţara vecină, precum şi judecarea rapidă a recursului, ca şi faptul că CCA a câştigat recursul pe o motivaţie laconică, determină SRTv să considere că, în fapt, nu se doreşte retransmiterea programelor TVR 1 în Republica Moldova", anunţă biroul de presă al TVR. În motivarea recursului înaintat de către CCA se mai adaugă doar că hotărârea ar afecta interesele Tele M International, care deţine o licenţă de la CCA. În procesul de fond însă, SRTv contestă exact acest fapt şi anume modul în care CCA a anulat licenţa pe care o deţinea SRTV, acordând altei societăţi dreptul de utilizare a frecvenţei pe care se retransmitea TVR 1. "În acest context, SRTv îşi exprimă dezamăgirea faţă de soluţia pronunţată în recurs şi îi asigură pe telespectatorii săi din statul vecin că va continua lupta în justiţie, făcând în paralel eforturi susţinute pentru a obţine o cât mai mare acoperire pentru retransmiterea TVR 1 în Republica Moldova, indiferent de barierele juridice sau politice pe care le va întâmpina", se anunţă în comunicatul de presă al TVR. Societatea Română de Televiziune (SRTv) obţinuse, pe 14 februarie, în instanţă, suspendarea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de anulare a emisiei TVR în Republica Moldova şi negociază cu Întreprinderea "Radiocomunicaţii" reluarea transmisiilor postului, anunţă biroul de presă al TVR. Scandalul în jurul retransmiterii în Republica Moldova a programelor TVR1 a început în data de 31 iulie când CCA a scos la concurs, la cererea Ministerului Dezvoltării Informaţionale, licenţa pentru reţeaua a II-a de stat, deţinută până atunci de SRTv. Motivul invocat a fost neonorarea obligaţiilor de către SRTv. Mai mulţi membri ai CCA şi reprezentanţi ai societăţii civile din Moldova au declarat drept ilegală această decizie.

×
Subiecte în articol: magazin moldova republica moldova srtv