x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La piscina cu Dana Savuica

La piscina cu Dana Savuica

de Adriana V. Paduraru    |    19 Aug 2005   •   00:00
La piscina cu Dana Savuica
HEALTH & CARE
Fostul manechin prefera bazinele in aer liber, tenisul, joggingul si plimbarile lungi Fiecare dintre noi are grija de sanatatea proprie in felul sau. Unii fac fitness, aerobic, tae bo sau kick-boxing. Altii prefera sa faca jogging, sa joace tenis, sa inoate sau, pur si simplu, sa se plimbe.

PERFORMANTA. Dana Savuica face parte din ultima categorie. Insa, cum in copilarie a facut inot de performanta, e indragostita de acest sport. "Eu am facut inot de performanta in Sri Lanka, pe vremea cand am stat acolo cu parintii mei in misiune diplomatica, timp de sase ani. Practic, copilaria mea s-a desfasurat acolo, in mijlocul Oceanului Indian. Mergeam zilnic la clubul diplomatilor si am inceput sa ma antrenez la inot. Am participat la toate concursurile interscolare si nationale si specialitatea mea este bras-ul", isi aminteste vedeta TVR.

AER LIBER. Prezentatoarea emisiunii "Sa vorbim cu Dana" face aproximativ 50 de bazine cand merge sa inoate: "Inot cam de doua ori pe saptamana si prefer bazinele in aer liber. Alternez stilurile, incalzirea o fac cu bras si «pe spate», dupa care imi solicit muschii prin stilul «crawl». Ajung la epuizare prin stilul «fluture», apoi o iau de la capat!". Dupa efortul depus, este foarte buna o relaxare in jacuzzi, care tine loc si de masaj. "Imi place foarte mult jacuzzi, tocmai de aceea, de cate ori merg la un hotel, in tara sau in strainatate, primul lucru pe care-l cer este sa aiba Spa sau cada tip jacuzzi in camera", a adaugat Dana. Nu acelasi lucru poate spune si despre sauna. Din cauza unor probleme medicale, sefa agentiei de fotomodele Etiquette Models ocoleste "camera fierbinte". "Am senzatia ca nu mai am aer si ca transpir artificial. In plus, inima imi bate cu putere", spune Savuica. Cand nu merge la bazin, fostul manechin face exercitii de inspiratie-expiratie si incearca sa mearga la pas cate patru kilometri. Nu face fitness, pentru ca nu-i place sa stea inchisa "intr-o sala in care toata lumea asuda". "Mirosul specific de fiare ma deranjeaza si atunci prefer sa stau in mijlocul naturii, sa ma plimb", explica Dana Savuica.

REGIM. Fostul fotomodel se poate lauda cu un metabolism bun. "Nu am avut probleme majore cu greutatea. M-am ingrasat dupa nastere, dar asta a fost ceva normal. Avand doar 23 de ani, corpul meu si-a revenit foarte repede. In plus, nu sunt o pofticioasa. Pot sa stau cu inghetata in fata si sa nu ma tenteze. Incerc totusi sa mananc cu masura si nu fac excese. Pot manca o prajitura sau o ciocolata, dar o data pe saptamana. De asemenea, am inlocuit bauturile nealcoolice tip Cola cu cafea cu lapte. Beau foarte multa apa plata si am redescoperit limonada", a adaugat Dana.

SFATURI. Pentru a fi sanatosi si voiosi, vedeta TVR le recomanda oamenilor sa faca multa miscare. "Din pacate, o trasatura a vietii noastre cotidiene este sedentarismul, care poate rapune, in timp, si pe cel mai sportiv dintre noi. Si la miscare trebuie neaparat sa adaugam o buna dispozitie! Joie de vivre! Trebuie sa facem orice sport ne face fericiti. Eu prefer inotul, tenisul sau joggingul. In ceea ce priveste mancarea, aceasta trebuie sa fie in cantitati mici si dese. Un mar pe zi sau ananasul face, de asemenea, foarte bine la digestie. In plus, trebuie sa fim atenti la fructele care contin mult zahar. Un alt lucru foarte important in dieta este masa de seara, care nu trebuie sa fie dupa ora 18:00", ne sfatuieste Dana.

×
Subiecte în articol: dan