x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lenin din cutii de energizant

Lenin din cutii de energizant

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    14 Feb 2008   •   00:00
Lenin din cutii de energizant
Sursa foto: DMITRY KOSTYUKOV/

Expoziţia “Red Bull, artă din cutii” a fost deschisă recent la Moscova, iar vizitatorii pot admira lucrări precum un bust al fostului preşedinte sovietic Vladimir Ilici Lenin

Ce se poate face cu nişte cutii de Red Bull goale? Răspunsul ni-l dau nişte artişti care au realizat adevărate opere de artă. Expoziţia “Red Bull, artă din cutii” a fost deschisă recent la Moscova, iar vizitatorii pot admira lucrări precum “Ceburaska” (erou al unui film animat rusesc) sau acest bust al fostului preşedinte sovietic Vladimir Ilici Lenin.

 

INTERVENŢIE: Glonţ scos după 70 de ani

Un veteran al războiului civil din Spania a scăpat de glonţul care i-a străpuns acum 70 de ani umă­rul. Faustino Olivera se plângea de dureri cumplite, dar nimeni nu şi-ar fi închipuit că bătrânul în vârstă de 88 de ani ar putea avea un glonţ în umăr. Abia după ce medicii au extras proiectilul lansat de un Mauser 98, Olivera şi-a amintit că a fost rănit în timpul Bătăliei de pe Ebro, la 11 noiembrie 1938. “Aveam 18 ani când am fost trimis în război, iar după două luni petrecute pe front am fost rănit. Am uitat complet, iar când au început durerile şi am observat gâlma, am crezut că am un chist”, povesteşte bătrânul, citat de cotidianul Diario del AltoAragon. 

 

DIN GREŞEALĂ: A pus droguri în cutia de valori

O tânără din SUA a încurcat borcanele şi a depozitat droguri în cutia de valori a băncii unde îşi des­chisese un cont. Poliţia a fost alertată de către un angajat al băn­cii din Bremerton (Washington) care a deschis plicul şi a găsit înăuntru o punguţă care conţinea cristale de metamfetamină. Fe­me­ia, în vârstă de 18 ani, al cărei nume nu a fost dat pu­bli­ci­tă­ţii, a fost arestată pentru posesie de metamfetamine. La audieri fata a declarat că punguţa cu droguri i-a scăpat din greşeală în plicul în care pusese şi o sumă de bani. 

 

ANUL HAMSTERULUI: Preţul rozătoarelor s-a triplat

Anul Şobolanului este un bun prilej pentru negustorii asiatici de a scoate profit. Marea lovitură au dat-o pet-shop-urile, unde preţul unui hamster s-a triplat de când chinezii au intrat în Noul An, ajungându-se la 30 de yuani (echivalentul a 3 euro). Nu numai “civilii” se dotează cu astfel de rozătoare, ci şi grădinile zoolo­gice. Nanning Zoo, din sudul Chinei, a importat mai multe animale, precum: şoareci marsupiali, cârtiţe, marmote sau veveriţe zburătoare. 

 

“REGĂSIRE”: Şi-a recuperat  proteza pierdută

David Packer, din Manchester, şi-a regăsit dinţii pierduţi acum mai bine de o lună în regiunea Lake District din nord-vestul Angliei. În timpul unei excursii montane, Packer a simţit nevoia unui baton de ciocolată, drept pentru care şi-a scos proteza, a înfăşurat-o

într-o batistuţă şi a aşezat-o lângă el. La plecare însă, a lăsat-o în urmă, informează  BBC. Un om binevoitor a găsit proteza şi a postat un anunţ la avizierul unui magazin pe care, din fericire, Packer îl frecventa, recupe­rându-şi astfel dinţii.

×
Subiecte în articol: magazin