x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Light Berlin"

"Light Berlin"

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    02 Oct 2007   •   00:00
"Light Berlin"
Sursa foto: THEO HEIMANN/

Capitala Germaniei, Berlin, este gazda unui eveniment mai puţin obişnuit. Este vorba despre Festivalul "Light Berlin".

Capitala Germaniei, Berlin, este gazda unui eveniment mai puţin obişnuit. Este vorba despre Festivalul "Light Berlin". Pănă la 7 octombrie, cei care vizitează parcul Tiergarten pot admira operele diverşilor artişti care au expus aici lucrările lor realizate din instalaţii luminoase.

GUINNESS BOOK - Record la aruncarea pietrei pe apă

Cine nu s-a intrecut in copilărie, cu prietenii, in aruncarea de pietre pe suprafaţa apei - joc in care căştigă cel a cărui piatră sare de cele mai multe ori pănă se scufundă? Un bărbat din Pennsylvania n-a lăsat maturitatea să-i afecteze spiritul ludic şi a devenit un expert in acest joc. Recent, el a doborăt recordul mondial pentru cele mai multe "ţopăieli" ale unei pietre aruncate la suprafaţa apei: 51 de metri, faţă de vechiul record de 40 de metri. Americanul Russell Rock a estimat că piatra aruncată a parcurs o distanţă de aproximativ 75 de metri.

MĂNĂSTIRE INCHISĂ - Bătaie intre călugăriţe in Italia

Un arhiepiscop italian a cerut Vaticanului să inchidă Mănăstirea Saint-Claire, din apropiere de Bari, pentru că ultimele trei călugăriţe din comunitate s-au certat şi s-au luat la bătaie, relatează AFP. Maica superioară Liliane a fost zgăriată pe faţă şi trăntită la pămănt de către sora Anne-Marie şi sora Jean-Baptiste, reproşăndu-i că este prea autoritară. După o tentativă eşuată de a impăca spiritele, arhiepiscopul Giovani Battista Pichierri a constatat, in final, "dispariţia evidentă a vocaţiei religioase şi a comunităţii ecleziastice" intre surori şi a cerut inchiderea mănăstirii.

LICITAŢIE - Se vănd perlele Mariei Antoaneta

Un set de perle ce a aparţinut căndva ultimei regine a Franţei, Maria Antoaneta, va fi pus in vănzare in Marea Britanie.

Perlele se află acum inşirate pe un colier care mai este impodobit cu diamante şi rubine şi se aşteaptă să atragă, la licitaţie, o sumă de cel puţin 400.000 de lire sterline. Maria Antoaneta i-a oferit, spre păstrare, un săculeţ cu perle şi diamante bunei sale prietene Lady Sutherland, soţia ambasadorului britanic de la acea vreme, inainte ca aceasta să părăsească Franţa revoluţionară, in 1792, cu un an inainte de executarea reginei.

SPANIA - Salată de peste şase tone

Luaţi şase tone de salată verde, roşii, ceapă, piper şi măsline, amestecaţi-le bine şi asezonaţi-le cu oţet şi ulei şi veţi obţine o salată demnă de Cartea Recordurilor. Este ceea ce au făcut 20 de bucătari din Pulpi, oraş situat in sudul Spaniei, in cadrul unui eveniment organizat de autorităţile locale. Pentru pregătirea şi amestecarea tuturor ingredientelor - care au avut o greutate totală de 6.700 kilograme - bucătarii au avut nevoie de trei ore.

×
Subiecte în articol: magazin