x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mafioţi în film şi în realitate - Trei actori italieni, arestaţi pentru legături cu mafia

Mafioţi în film şi în realitate - Trei actori italieni, arestaţi pentru legături cu mafia

13 Oct 2008   •   00:00

Trei actori dintr-un film care portretizează viaţa mafiei din Napoli au fost arestaţi pentru legături cu mafia în viaţa reală.



Trei actori dintr-un film care portretizează viaţa mafiei din Napoli au fost arestaţi pentru legături cu mafia în viaţa reală.

Filmul Gomorra, câştigătorul marelui premiu la Festivalul de la Cannes 2008 şi candidatul Italiei pentru Oscaruri, prezintă partea întunecată a oraşului italian, reprezentată de nemiloasele crime ale organizaţiei Camorra.

Încercând să apropie pelicula de valenţele unui documentar, Matteo Garrone, regizorul peliculei, a oferit roluri mai multor localnici, pentru a maximiza realismul.


Sâmbătă, Bernardino Terracciano, în vârstă de 53 de ani, cel care joacă în film rolul unui cap al mafiei, a fost arestat sub suspiciunea că ar fi cerut taxă de protecţie şi că ar avea legături cu clanul Casalesi, parte a mafiei Camorra.

Reţinerea lui vine după ce Biovanni Venosa, un alt interpret de şef al mafiei din film, a fost arestat în luna iulie. Un al treilea actor, care joacă rolul unui asasin plătit în Gomorra, este investigat pentru trafic de droguri, conform unui articol din Il Giornale.


Ultimele arestări vin la o lună după ce şase africani au fost împuşcaţi de membrii clanului Casalesi, în apropierea unui magazin de haine din Castel Volturno, lângă Napoli.

Din luna mai, 18 persoane au fost ucise de mafioţi, majoritatea fiind rude ale informatorilor sau oameni de afaceri care au refuzat să plătească taxe de protecţie.

Nu este pentru prima oară când actorii care joacă rol de mafioţi în filme sunt arestaţi - Robert Iler, care joacă rolul fiului lui Tony Soprano, în Clanul Soprano, a pledat vinovat în 2001 pentru că a jefuit doi tineri. Colegul său de platou, Lillo Brancato, Matt Bevilacqua în serial, se va prezenta la un proces la finalul acestui an, fiind acuzat de uciderea unui poliţist din New York.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: magazin