x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mai valoros mort decât viu: Michael Jackson a produs 80 de milioane de dolari de la moarte!

Mai valoros mort decât viu: Michael Jackson a produs 80 de milioane de dolari de la moarte!

16 Aug 2009   •   00:00

Noile produse lansate după moartea starului pop Michael Jackson au adus venituri de 80 milioane dolari, sau 56 milioane euro. Este vorba de 1,16 milioane euro pe zi, în cele 48 de zile scurse la moartea starului. Cifra ar putea fi însă mai mare, pentru există o serie de acorduri, în valoare de 20 milioane dolari (14 milioane euro), care nu au fost încă aprobate de Justiţie, relatează cotidianul spaniol "El Mundo".



La doar câteva ore după moartea lui Michael Jackson, vânzările discurilor sale au explodat, iar la două luni, albumul Thriller ocupă un respectabil loc 63 la magazinul online Amazon.com, Bad locul 21, Dangerous - 22 şi HIStory -54. Dacă se ţine cont şi de falsificările de discuri, tricouri, postere etc ar rezulta o sumă cu mult mai mare, dar din care moştenitorii lui Michael Jackson nu vor vedea niciun ban. Şi asta fără a vorbi de descărcările ilegale de pe Internet, care însă, conform unor studii, nu afectează industria discografică.

Acesta este însă doar începutul. Branca & McClain se aşteaptă ca până la finele anului suma să crească la 140 milioane euro (legal) şi ca, începând cu 2010, aceste venituri să se cifreze între 35 şi 70 milioane euro. Firma a folosit ca model cazul Elvis Presley, unde vânzarea produselor legate de numele său generează circa 39 milioane euro anual.

Oricum, încântaţi de această situaţie trebuie să fie acţionarii şi directorii băncii britanice Barclays, căreia Jackson îi datora 210 milioane euro în momentul morţii.

×
Subiecte în articol: magazin