x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Making Jack Falcone sau viaţa unui agent FBI devenit şef al mafiei

Making Jack Falcone sau viaţa unui agent FBI devenit şef al mafiei

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2008   •   00:00
Making Jack Falcone sau viaţa unui agent FBI devenit şef al mafiei

Steven Soderbergh urmează să regizeze, pentru Paramount Pictures, un film inspirat din povestea adevărată a unui agent FBI sub acoperire, care a ajuns foarte sus în ierarhia mafiotă, informează Mediafax.



"Making Jack Falcone" este un film care se bazează pe memoriile lui Jack Falcone, publicate luna trecută. Cartea a fost intens mediatizată, inclusiv în celebra emisiune de televiziune americană "60 Minutes", şi a devenit un bestseller. Filmul va prezenta povestea lui Joaquin "Jack" Garcia, cunoscut sub numele de Jack Falcone, un agent FBI de origine afro-cubaneză care s-a infiltrat cu succes în familia mafiotă Gambino. Garcia, în prezent pensionat, a fost pe punctul de a deveni primul agent FBI introdus oficial în lumea mafiotă, dar directorii lui l-au retras din acest caz în momentul în care au început să se teamă că identitatea lui a fost compromisă.

Falcone a avut mai multe identităţi false în New York şi Miami. Din acest motiv, abilitatea lui de a pretinde că era sicilian, cubanez sau de altă origine va impune alegerea unui actor extrem de talentat şi adaptabil, pentru că acesta va trebui să interpreteze mai multe identităţi.  Filmul va fi produs de Paramount Pictures, iar scenariul va fi scris de Peter Buchman, care a colaborat cu Soderbergh la ambiţiosul proiect "Che". Paramount are mai multe proiecte în curs inspirate din lumea mafiotă, inclusiv un film al cărui scenariu se va baza pe povestea unui agent sub acoperire dintr-o închisoare americană, care va fi scris de William Monahan, recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Cârtiţa", de Martin Scorsese.

×
Subiecte în articol: lumea jack falcone