x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Manifestaţii contra împăierii ursului Knut

Manifestaţii contra împăierii ursului Knut

de Marina Constantinoiu    |    03 Apr 2011   •   13:38
Manifestaţii contra împăierii ursului Knut
Sursa foto: /reuters

159450-impaiere-knut.jpgFani ai ursului polar Knut şi apărători ai animalelor s-au adunat sâmbătă în faţa grădinii zoologice din Berlin pentru a protesta faţă de ideea împăierii celebrului urs polar, relatează AFP.

La fix două săptămâni de la moartea celebrului urs alb, circa 50 de manifestanţi şi-au exprimat furia în legătură cu ideea împăierii. "Odihna cea din urmă a lui Knut, vă rugăm, nu într-un muzeu!", "Chiar şi un urs polar are suflet!", se putea citi pe unele dintre pancartele afişate în faţa intrării la grădina zoologică.

Muzeul de Istorie Naturală din Berlin, care a recuperat rămăşiţele lui Knut, vrea să-l împăieze. Fanii şi asociaţiile de apărare a animalelor cer incinerarea ursului polar mort de encefalită la vârsta de 4 ani. Un manifestant a declarat chiar că ursul "Knut a trebui îngropat ca ceilalţi oameni", notează AFP.

Respins de mama sa la naştere, la 5 decembrie 2006, ursul a fost hrănit cu biberonul de un îngrijitor de la grădina zoologică. Knut, care şi-a petrecut viaţa departe de banchiză, dar care a fost permanent în centrul obiectivelor de fotografiat, ar putea fi integrat într-o expoziţie privind încălzirea climatică, conform proiectelor muzeului. Knut a murit pe neaşteptate la 19 martie la vârsta de doar 4 ani, deşi speranţa sa de viaţă ar fi fost de 35 de ani.

×