x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maternitate paternă - Gravidul

Maternitate paternă - Gravidul

de Sînziana Stancu    |    09 Iun 2008   •   00:00

Primul bărbat însărcinat din lume, Thomas Beatie, care urmează să nască o fetiţă în luna iulie, dezvăluie în exclusivitate revistei News of the World experienţa sa maternă.



Primul bărbat însărcinat din lume, Thomas Beatie, care urmează să nască o fetiţă în luna iulie, dezvăluie în exclusivitate revistei News of the World experienţa sa maternă.

"Mă simt extraordinar. Abia aştept să vad faţa copilului meu", îşi începe Thomas povestea. El şi soţia lui, Nancy, care nu mai poate avea copii, pentru că a fost nevoită să-şi facă histerectomie, s-au confesat publicaţiei britanice News of the World, în exclusivitate, despre cum au ajuns la această incredibilă experienţă. Cuplul, care trăieşte acum în localitatea Bend din statul american Oregon, a mai spus că, dacă totul va ieşi aşa cum au visat, ar vrea să aibă şi alţi copii.

SCHIMBARE. Iniţial, Thomas era fată şi o chema Tracy. Ea şi cei doi fraţi ai ei au fost crescuţi de tatăl lor, pentru că mama se sinucisese. În adolescenţă, Tracy era o frumuseţe hawaiiană, care devenise model şi cîştigase multe concursuri, ajungînd în finala Miss Hawaii Teen din Statele Unite. Într-o zi, s-a hotărît să devină bărbat, dar şi-a păstrat ovarele şi uterul. A luat numele Thomas. A cunoscut-o pe Nancy în Honolulu, în 1998, şi s-au căsătorit în 2003, în Hawaii. Au avut mereu o căsnicie fericită, dar faptul că nu puteau avea copii nu le-a mai dat pace la un moment dat.

CU SERINGA VETERINARULUI. Thomas (34 de ani) şi Nancy (45) au decis în mai puţin de o lună să schimbe rolul de "mamă". Cînd s-a hotărît să fie "mama" copilului pe care urmează să-l nască, Thomas a oprit tratamentul cu testestoron, pentru a putea să ovuleze din nou. Şi-a scos şi sînii. Au încercat prima inseminare artificială, iar Thomas a rămas "gravid" cu gemeni, însă nu a putut păstra sarcina. Nu s-au lăsat şi au făcut a doua încercare. Au luat din nou spermă de la un donator, cu care Nancy l-a inseminat, acasă, pe Thomas, cu ajutorul unei seringi fără ac luată de la veterinarul care le îngrijeşte animalele de companie, deoarece nici un medic pentru oameni nu a vrut să facă acest lucru. De data asta, le-a mers totul ca pe roate, iar la data de 3 iulie obstreticianul Kimberly James o va scoate din burta lui Thomas pe fetiţa lui, prin cezariană.

DORINŢĂ UMANĂ. Tăticul "gravid" nu are nici un fel de regret că a redevenit femeie. Şi-a păstrat totuşi organul genital bărbtesc şi înfăţişarea, aşa cum şi-a păstrat şi ovarele şi uterul. Este foarte mulţumit de "maternitatea" lui şi spune că, spre deosebire de femeile care au tot soiul de neplăceri specifice sarcinii, el nu a avut nici un asemenea simptom. Din contră, se simte foarte bine şi e într-o stare psihică nemaipomenită. Nancy îi este tot timpul alături şi aşteaptă cu nărăbdare primul lor copil. Şi prietenii le sunt alături şi îi susţin, iar de cei care îi consideră excentrici sau anormali nici nu se sinchisesc. Thomas, care e în al nouălea cer la gîndul că va deveni tată ­ şi nu unul oarecare, ci unul care îşi va naşte propriul copil ­ mai spune că "dorinţa de a face copii nu este tipică nici pentru bărbaţi, nici pentru femei, ci este, pur şi simplu, o dorinţă umană".

×
Subiecte în articol: magazin thomas