x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mel Galley părăseşte Whitesnake. Rock-ul rămîne mai sărac

Mel Galley părăseşte Whitesnake. Rock-ul rămîne mai sărac

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Mel Galley părăseşte Whitesnake. Rock-ul rămîne mai sărac

10:21 • Prietenii din industria muzicii i-au adus un omagiu starului rock, ce a murit cu o lună înainte de a începe un nou turneu alături de o nouă trupă. Mel Galley, chitarist al trupei de heavy metal Whitesnake, a murit, pe 1 iulie, la vîrsta de 60 de ani, din cauza unui cancer esofagian, la locuinţa sa din Staffordshire, Marea Britanie, informează telegraph.co.uk.

Prietenii din industria muzicii i-au adus un omagiu starului rock, ce a murit cu o lună înainte de a începe un nou turneu alături de o nouă trupă. Mel Galley, chitarist al trupei de heavy metal Whitesnake, a murit, pe 1 iulie, la vîrsta de 60 de ani, din cauza unui cancer esofagian, la locuinţa sa din Staffordshire, Marea Britanie, informează telegraph.co.uk.

 

ADIO. În februarie, Galley a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer şi că medicii i-au spus că mai are de trăit doar cîteva săptămîni. Atitudinea sa pozitivă i-a permis să petreacă ultima lună luîndu-şi adio de la numeroşii săi prieteni. La începutul anului, muzicianul, originar din Cannock, West Midlands, a spus, referitor la boala sa: "Se mai întîmplă, dar am avut o viaţă fantastică. Am fost foarte norocos. Am văzut cîteva trupe grozave şi am cîntat cu cîţiva muzicieni grozavi. Sînt bucuros că pot spune adio aşa cum trebuie prietenilor mei, care acum s-au adunat în jurul meu". Galley s-a alăturat trupei Whitesnake în 1982, după ce fondatorul acesteia, David Coverdale, a refăcut formula. Alături de aceştia s-a bucurat de un hit ajuns în Top 10 - albumul "Saints An' Sinners", care a inclus single-ul "Here I Go Again". Cariera alături de Whitesnake a fost în impas după ce, după primul album, Galley s-a accidentat la mînă, în 1984, fiind o perioadă incapabil să mai cînte la chitară. Ulterior a devenit cunoscut pentru că utiliza "The Claw" ("Gheara"), un dispozitiv special conceput pentru mîna sa, care i-a permis să cînte din nou la chitară. În martie, DJ-ul Chris Evans s-a aflat printre cei care au sărbătorit a 60-a aniversare a lui Galley, ce a cîntat alături de trupele Whitesnake, Trapeze şi Finders Keepers. Evans a spus: "Era un om grozav, niciodată nu a pus beţe în roate nimănui. (...) Am pierdut un om bun". În urmă cu o săptămînă, Galley i-a spus adio şi lui Glenn Hughes, fostul său coleg de la Trapeze, care a cîntat cu Deep Purple. "A fost cel mai vechi, mai apropiat prieten, coleg de trupă şi frate", a spus Hughes. Un omagiu i-au adus şi starul Moody Blues, Justin Hayward, cu care Mel a cîntat în The Blue Jays, chitaristul John Lodge, de la Moody Blues şi Blue Jays şi managerul muzicianului, Tony Perry.

×
Subiecte în articol: magazin galley