x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MEXIC / Sven – Goran Eriksson a intrat în pîine la naţională

MEXIC / Sven – Goran Eriksson a intrat în pîine la naţională

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Iun 2008   •   00:00
MEXIC / Sven – Goran Eriksson a intrat în pîine la naţională

12:02 • Sven-Goran Eriksson a fost desemnat, oficial, în funcţia de selecţioner al naţionalei Mexicului, a anunţat preşedintele Federaţiei Mexicane de Fotbal.

Sven-Goran Eriksson a fost desemnat, oficial, în funcţia de selecţioner al naţionalei Mexicului, a anunţat preşedintele Federaţiei Mexicane de Fotbal.

OBIECTIVE. "S-a votat în unanimitate, iar Eriksson a fost acceptat", a declarat preşedintele Federaţiei, Jorge Vergara. Demis la începutul acestei săptămîni de Manchester City, Eriksson, în vîrstă de 60 de ani, a acceptat un contract valabil pentru următorii doi ani. "Să calific Mexicul la Campionatul Mondial este o provocare mare pentru mine. Ţara are 120 de milioane de locuitori şi este o motivare în plus", a spus Eriksson în momentul investiturii. Decizia de a-l numi pe Eriksson în locul lui Hugo Sanchez a fost luată în urma unei întîlniri a celor 18 patroni de cluburi din prima divizie mexicană. El îşi va prelua postul din 21 iunie, cînd Mexicul va juca într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial. Pînă atunci, echipa va fi pregătită de interimarul Jesus Ramirez şi va mai avea trei meciuri, cu Argentina (4 iunie), Peru (8 iunie) şi Belize (15 iunie). Eriksson este primul antrenor străin al naţionalei mexicane după sîrbul Bora Milutinovic, care a demisionat în 1997. Mexicul a mai avut ca selecţioneri străini doi spanioli, doi unguri şi un englez.

×
Subiecte în articol: magazin eriksson