x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Michael Jackson, dat în judecată de actriţa din videoclipul "Thriller"

Michael Jackson, dat în judecată de actriţa din videoclipul "Thriller"

06 Mai 2009   •   00:00

Actriţa care a interpretat rolul iubitei lui Michael Jackson în videoclipul "Thriller" a decis să îl dea în judecată pe cântăreţ, pe motiv că acesta nu i-a plătit o cotă din profiturile obţinute în urma vânzării clipului, informează femalefirst.co.uk.



Actriţa Ola Ray, o fostă Playmate, i-a dat în judecată pe Michael Jackson şi pe compania lui de producţie, acuzându-i de încălcarea termenilor contractului încheiat între ei.

Potrivit tmz.com, avocatul artistei spune că acesteia i s-a promis o parte din veniturile obţinute de celebrul videoclip, filmat în 1983, dar că Ola Ray nu a primit niciun ban.

Clipul "Thriller", lung de 14 minute, regizat de John Landis, a fost cel mai scump videoclip la acea vreme, costurile de producţie ridicându-se la suma de 500.000 de dolari.

Şi John Landis, regizorul videoclipului "Thriller", l-a dat în judecată pe cântăreţul american pe motiv că acesta nu i-a plătit o cotă din profiturile obţinute în urma vânzării clipului şi a unui documentar care prezintă realizarea acestuia.

Regizorul şi coscenaristul celebrului videoclip, cunoscut pentru regia filmelor devenite clasice "Animal House/ Peripeţii la colegiu", "The Blues Brothers" şi "Un vârcolac american la Londra", susţine că "Regele muzicii pop" nu îi plăteşte sumele care i se cuvin din vânzarea drepturilor legale asupra piesei "Thriller" şi a documentarului "Making of" (2005).

Potrivit avocaţilor lui Landis, compania Optimum Production, deţinută de Jackson, ascunde profiturile obţinute din piesa "Thriller" şi documentarul "Making of", iar cântăreţul nu i-a plătit regizorului, în ultimii patru ani, o cotă corectă de 50% din profiturile nete obţinute de videoclipul şi de documentarul menţionat, stipulată în contractul din 1983. În plus, regizorul spune că Jackson şi acoliţii lui au avut un comportament fraudulos, răutăcios şi despotic.

Videoclipul "Thriller", în care pot fi văzuţi vârcolaci care dansează, dar şi starul filmelor horror Vincent Price, a fost difuzat pentru prima oară în 1983 şi a devenit o piesă de referinţă pentru istoria postului MTV.

Michael Jackson urmează să se întoarcă pe scenă, după o pauză de mai mulţi ani, cu o serie de concerte care debutează în iulie, la Londra.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin thriller