x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mike Gravel, candidat la preşedinţia SUA: „Americanii devin tot mai graşi şi tot mai proşti"

Mike Gravel, candidat la preşedinţia SUA: „Americanii devin tot mai graşi şi tot mai proşti"

de Corina Andriuta    |    14 Sep 2007   •   00:00
Mike Gravel, candidat la preşedinţia SUA: „Americanii devin tot mai graşi şi tot mai proşti"

Mike Gravel, un fost senator democrat, in prezent candidat la fotoliul de preşedinte al SUA, a şocat auditoriul in cadrul dezbaterilor realizate inainte de alegeri. "Vreau să spun că americanii devin tot mai graşi şi mai proşti, şi eu nu am probleme in a exprima acest lucru", a spus Gravel, joi, in timpul unei emisiuni televizate, informează newsru.com.

Mike Gravel, un fost senator democrat, in prezent candidat la fotoliul de preşedinte al SUA, a şocat auditoriul in cadrul dezbaterilor realizate inainte de alegeri. "Vreau să spun că americanii devin tot mai graşi şi mai proşti, şi eu nu am probleme in a exprima acest lucru", a spus Gravel joi, in timpul unei emisiuni televizate, informează newsru.com.

CAMPANIE. Răspunsul lui Gravel a venit ca urmare a unei intrebări care l-a vizat in mod direct, şi care se referea la părerea pe care fostul senator o are faţă de electoratul american. La aceste dezbateri au participat opt candidaţi democraţi precum şi senatorii Hillary Clinton şi Barack Obama . "Sunteţi pregătiţi să le spuneţi americanilor că ei devin tot mai graşi şi mai proşti? Din anii ‘80 procentul oamenilor care suferă de obezitate este in creştere şi acum a ajuns la o cifră record", este intrebarea adresată celor prezenţi, dar care l-a vizat in special pe Gravel, fiind ştiut că are o opinie foarte proastă despre tendinţa americanilor de a mănca exagerat. Prezentatorul a pus pe tapet inclusiv date statistice, conform cărora in SUA rezulttele testelor şcolare sunt in scădere şi că 30% din elevii claselor a patra nu pot să citească lucruri elementare. Dezbaterile au avut loc joi in regim de video conferinţă pe internet. Din datele agenţiei de presă a Ministerului Sănătăţii din SUA , in ultimii 25 de ani numărul de personae care suferă de obezitate a crescut brusc atăt la maturi căt şi la copii. Dacă in anii ‘80 numărul de persoane mature cu vărsta intre 20 şi 74 de ani era de 15%, in 2004 această cifră a crescut la 32,9%. La copiii cu vărsta intre 2 şi 5 ani acest indicator a crescut de la 5% la 13,9%, iar la copiii cu vărsta intre 6 şi 11 ani indicatorul a crescut de la 6,5% la 18,8%. Tot in această perioadă a crescut şi indicatorul pentru copiii cu vărsta intre 12 - 19 ani de la 5% la 17,4%. Conducerea SUA a evitat să comenteze aceşti parametri, un purtător de cuvănt de la Casa Albă declarănd că „administraţia Bush nu se ocupă cu măsuratul inteligenţei americanilor şi nici a indicatorilor de obezitate".

×
Subiecte în articol: magazin