O memorie bogată şi de lungă durată se formează la persoanele relaxate, pentru că la ele neuronii ce au legătură cu procesul de memorare se sincronizează cu unele unde emise de creier.
Studiul cercetătorilor americani din California, publicat în revista Nature, stabileşte "o relaţie directă între evenimentele ce se produc la nivel cerebral şi efectele acestora asupra comportamentului uman", explică Ueli Rutishauer, de la Institutul de Tehnologie din California, care a participat la efectuarea studiului. Aceste descoperiri ar putea fi foarte folositoare pentru dezvoltarea unor terapii utile persoanelor cu probleme de învăţare şi celor cu diferite tipuri de demenţă.
Sincronizarea la nivelul creierului influenţează "undele theta", care sunt asociate cu relaxarea, reveria şi starea de somnolenţă, dar şi cu formarea proceselor de învăţare şi memorare, după cum explică autorii studiului. Dar faţă de studiile anterioare care au demonstrat că mintea relaxată primeşte mai bine informaţiile noi, acest studiu demonstrează şi mecanismul prin care relaxarea neuronilor lucrează simultan cu îmbunătăţirea memoriei.
Citește pe Antena3.ro