x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Minunile bicarbonatului

Minunile bicarbonatului

de Sînziana Stancu    |    06 Mar 2011   •   18:57

Din bucătărie în salonul "beauty". Bicarbonatul de "doi bani", la propriu, este aur curat pentru sănătate şi frumuseţe.

Pudra albă pe care o putem cum­păra din magazinele alimentare sau din farmacii şi-a arătat magia nu numai în bucătărie, ci şi în sănătate, igienă şi frumuseţe. Puţini sunt cei care mai ştiu astăzi câteva dintre simplele ei secrete "de aur". 

Dinţi albi, strălucitori şi o res­pi­ra­ţie proaspătă puteţi obţine foarte re­pe­de şi ieftin cu bicarbonat. Clătiţi-vă gu­ra energic în fiecare zi cu soluţie de bi­carbonat de sodiu. Purifică şi în­lă­tu­ră halena (mirosul neplăcut al gu­rii). Cel mult de două ori pe săp­tă­mâ­nă faceţi un periaj al dinţilor cu o periuţă mai moale, umezită şi trecută prin pudra fină de bicarbonat. Bicar­bo­natul combate piatra dentară şi face dinţii mai albi, fără să le atace smalţul.

Şi transpiraţia se combate cu bicarbonat. Se prepară o soluţie din apă şi bicarbonat, în care se înmoaie o dischetă sau un tifon cu care se tam­po­nează subraţele. Pentru înlăturarea mi­rosului neplăcut al picioarelor se fac băi cu bicarbonat, care nu numai că înlătură mirosul, dar şi relaxează tăl­pi­le obosite şi înmoaie pielea mai aspră a călcâielor şi calozităţile, fă­cân­du-le mai uşor de îndepărtat. Pu­ţin praf de bicarbonat presărat şi lăsat peste noapte în pantofii pe care îi în­căl­ţaţi a doua zi înlătură cu succes mi­rosul de "încins", pe care îl emană uneori încălţămintea în care piciorul nu prea respiră.

Pentru un păr sănătos, mătăsos şi lucios, fără mătreaţă sau des­cua­­mări, este suficient să amestecaţi o lingu­riţă de pudră de bicarbonat în canti­ta­t­ea de şampon pe care o folosiţi pentru o spălare. Rezultatele apar chiar după prima încercare.

De asemenea, dacă în apa de baie dizolvaţi o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, faceţi şi terapie de relaxare, şi veţi avea şi o piele mai frumoasă şi mai sănătoasă. Bicarbonatul tonifică pielea, o hidratează şi o catifelează.

Bicarbonatul purifică, tratează coşurile şi mâncărimile şi rege­nerează pielea. Nu în ultimul rând, baia cu bicarbonat pe care o faceţi foloseşte şi căzii, pe care o curăţă de­licat, fiind suficient să o clătiţi după aceea.

×
Subiecte în articol: fun