x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mistere - Biserica lui Tom Jones

Mistere - Biserica lui Tom Jones

de Radu Popa    |    08 Sep 2006   •   00:00
Mistere  -  Biserica lui Tom Jones

Un pastor american slujeste cu evlavie in biserica patronata de… Tom Jones.

Un pastor american slujeste cu evlavie in biserica patronata de… Tom Jones.

Jack Stahl sustine ca vocea melodioasa, calda, cu inflexiuni de-a dreptul supranaturale a interpretului originar din Tara Galilor il ajuta sa comunice cu Divinitatea. Stahl oficiaza slujba in orasul californian Sacramento si foloseste muzica lui Tom Jones in slujbele sale, pe acordurile melodiilor acestuia oficiind botezuri, nunti, inmormantari si chiar exorcizari. Jack sustine ca folosirea vocii artistului il ajuta sa intre in legatura cu Dumnezeu si este de parere ca nu comite o blasfemie actionand astfel.

TRADITIE. Tom nu este prima personalitate din lumea muzicii care patroneaza o biserica. Anterior, Elvis Presley si saxofonistul de jazz John Coltrane s-au bucurat de acest "privilegiu". De-a lungul anilor, Jones, poreclit "Vocea", si-a incantat fanii cu melodii precum "It’s Not Unusual", "Delilah" sau "What’s New Pussycat". El s-a bucurat de succes in anii ’60 si ’70, admiratoarele extaziate de evolutia vedetei neezitand chiar in timpul unui concert sa-si arunce lenjeria intima spre scena pe care evolua idolul lor. "Excesele" nu sunt recomandate de Pastorul Jack, chiar daca el oficiaza imbracat ca Tom Jones. Acesta marturiseste ca si-a descoperit patronul spiritual in 1969, cand avea doar 6 ani si urmarea o emisiune cu Tom Jones. Stahl a declarat ca s-a simtit de-a dreptul hipnotizat, parandu-i-se ca era "inconjurat de ingeri". Mai tarziu, cand a obtinut propria parohie, s-a gandit ca folosirea "vocii divine" in slujbele sale ar fi benefica.

LUMINA. Pastorul sustine ca nu este scrupulos fata de "patronul" bisericii sale, incurajandu-i pe credinciosi sa foloseasca orice metoda pentru a se descoperi pe ei insisi. Stahl sustine ca realizeaza ca Tom Jones este un muritor obisnuit si ca nu crede ca este un… sfant. Intrebat despre initiativa pastorului, Tom a raspuns ca o considera un lucru ciudat, dar bun. Jones a marturisit ca, daca l-a inspirat pe pastor, insemna ca acesta a vazut in el "Lumina", actiunea acestuia avand un caracter "pozitiv".

ENIGME
DICTATORI POSEDATI. Potrivit lui Gabriele Amorth, exorcizator-sef la Vatican, Adolf Hitler si Iosif Visarionovici Stalin ar fi fost posedati de Diavol. Preotul Amorth, cel care insarcinat de Papa Benedict al-XVI-lea cu "alungarea demonilor" din "Cetatea Sfantului Scaun", a facut declaratia anterioara in cadrul unui inteviu acordat postului Radio Vatican. Potrivit lui Gabriele, Diavolul exista si el poate poseda nu doar un sigur om, ci chiar un grup de persoane sau un intreg popor. Clericul a marturisit ca este de parere ca toti nazistii au fost posedati si ca, gandindu-se la faptele comise de Hitler si de Stalin, nu are nici o indoiala ca acestia au fost influentati de spirite malefice. Amorth a declarat ca, dupa comportamentul si actiunile celor doi dictatori, din ororile pe care le-au comis si din atrocitatile pe care le-au ordonat, nu se poate desprinde decat o singura concluzie: ei erau posedati de Diavol.

EXORCIZARI. Aceasta este motivul pentru care oamenii trebuie sa apere societatea de astfel de demoni.
Potrivit unor documente secrete de la Vatican, Suveranul Pontif din timpul razoiului, Papa Pius al-XII-lea, a incercat sa execute o sedinta de exorcizare "de la distanta" asupra lui Hitler, dar tentativa sa a esuat. Potrivit unor surse din cadrul clerului, Parintele Amorth ar fi organizat, in intreaga cariera, 30.000 de sedinte de exorcizare, iar filmul sau preferat este "Exorcistul". (R.P.)
×
Subiecte în articol: jones tom jones