x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Munca la domiciliu, mai rea decât la birou

Munca la domiciliu, mai rea decât la birou

de Sînziana Stancu    |    10 Noi 2011   •   21:00
Munca la domiciliu, mai rea decât la birou

Desi la prima vedere ar parea serviciul ideal, munca la domiciliu e mai a naibii decat cea de la birou. Chiar daca nu trebuie sa te imbraci, sa te fardezi ca sa arati fara cusur, chiar daca nu trebuie sa te inghesui in masini sau in metrou ca sa ajungi la program, chiar daca pauzele de cafea sau cele de ceai sunt, practic, nelimitate si chiar in ciuda altor avantaje, munca la domiciliu s-a dovedit a fi mai obositoare si mai nesuferita decat cea de la birou.

Si, paradoxal, familia celui care lu­creaza de-acasa nu este 'fa­vo­ri­zata' nici pe departe. Din contra, dispu­tele familiale se inmultesc in cazul celor care au ales munca 'de la distanta', dupa cum arata un studiu american al specialistilor de la Institutul Politehnic Rensselaer, din New York. Profesorul Tim Golden a studiat 300 de angajati ai unei companii de IT, atat din randul celor care lucrau efectiv in sediul companiei, cat si al celor care lucrau de la domiciu. Subiec­ti­lor li s-a cerut sa isi evalueze frecventa conflictelor in familie si balanta munca-viata de familie.

Patru din cinci subiecti au raportat ca nu sunt in stare sa echilibreze balanta munca-viata de familie, iar cei care lucrau de-acasa pentru com­panie au raportat ca simt si mai rau acest dezechilibru si cu cat solicitarile profesionale si cele de familie intra in concurs unele cu celelalte, cu atat angajatii se simt mai obositi, chiar extenuati. Cu toate acestea, cei mai multumiti si avantajati de munca la domiciliu sunt cei care reusesc sa nu aiba prea multe dispute in familie.

×
Subiecte în articol: fun