x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica in ton cu anotimpul rece

Muzica in ton cu anotimpul rece

16 Dec 2004   •   00:00

MUZICA
Din ciclul "muzica de sezon" sau, mai bine zis, potrivita pentru sezon, revenim cu alte oferte. La fel de bune ca precedentele.
CRISTINA OLOGEANU

Avem un pachet a cate doua CD-uri, doua titluri diferite. Interpreti? Multi si numai unul si unul. Sau una si una, caci nu trebuie sa le uitam si pe doamnele cantecului. Despre ce cantec e vorba? Despre cel de iarna, despre cel dedicat Sarbatorilor de iarna. Dar sa analizam in ordinea numerelor de pe tricou.

"Jingle Bells" este un dublu CD oferit de Intercont Music. 40 de cantece adunate intr-un singur pachet. La microfon: Mahalia Jackson (cu "Silent Night"), Frank Sinatra & The Midnight Strings ("The first Noel"), Frank Sinatra & Bing Crosby ("God Rest Ye Merry Gentelmen"), Louis Armstrong ("Zat You Santa Claus"), The Platters ("Please Come Home for Christmas"). Dar acestia nu sunt toti cei care apar pe aceasta compilatie. Va lasam dumneavoastra placerea sa-i descoperiti pe ceilalti.

Al doilea dublu CD oferit de Intercont Music reuneste artisti internationali de calibru. Pachetul contine tot 40 de piese de sezon, de data aceasta sub titlul "Silent Night". Nat King Cole, The Cranberry Singers, Orchestra ijuana, Judy Garland, The Drifters, Billie Holliday, The Miracles, The Coasters sunt doar cateva nume de cantareti, respectiv formatii care va colinda in stil american prin intermediul acestui album. Bineinteles ca nu lipseste "godspelul", stil muzical atat de indragit si de des intalnit pe taramul american.

Nu-i asa ca v-am tentat? Bun, dar mai ramane o intrebare: "Cum puteti avea in casa dumneavoastra aceste CD-uri?". Simplu: participand la concursul "Sms Muzica".

NICU ALIFANTIS DA SAH-MAT
Peste 30 de ani de muzica, peste 4.000 de concerte, peste 30 de recitaluri si peste 100 de spectacole de teatru s-au bucurat de muzica lui. Mai mult de 20 de turnee si spectacole in 14 tari reprezinta doar o parte din activitatea artistica a lui Nicu Alifantis. Si, nu in ultimul rand, 15 albume. Cel de-al 15-lea este fierbinte. Adica proaspat, recent lansat pe piata. Impreuna cu trupa ZAN, Nicu Alifantis aduce in luna cadourilor albumul "Sah-mat". O colectie de piese binecunoscute intr-un aranjament inedit. Exista si backing-vocals, prestat de fetele de la Destiny si de un duet special la piesa "Calul balan", cu Alex. Ce gasiti pe "Sah-mat"? O "Intamplare simpla", "Vino noaptea", "Inscriptie pe un inel", "Piata Romana nr. 9", "Crocodilul". Dar si trei piese pe care nu le-ati ascultat pana acum decat in concerte: "Focul vanat", "Rar", "Epilog". (Cristina Ologeanu)
×