x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Rebelde, inaintea Shakirei

Muzica - Rebelde, inaintea Shakirei

de Raluca Grintescu    |    09 Feb 2007   •   00:00
Muzica - Rebelde, inaintea Shakirei

Albumul "Celestial", numarul unu in lume

Albumul "Celestial", numarul unu in lume

RBD, grupul care s-a format in anul 2004 in telenovela "Rebelde", ai carei protagonisti au fost Anahi, Alfonso, Christopher, Dulce Maria, Maite si Christian, se afla pe primele locuri in topul celor mai bine vandute albume ale artistilor internationali. La inceputul acestui an, RBD a plecat intr-un turneu mondial care a inceput in Spania, unde formatia a sustinut doua concerte, pentru ca mai apoi sa viziteze Franta, unde a promovat albumul in engleza "Rebels".
Albumul "Celestial" se va lansa in Romania in luna martie, in premiera europeana.

HIT. Albumul de debut "Rebelde" a avut un succes extraordinar, incluzand hituri precum "Rebelde", "Solo quedate en silencio", "Un poco de tu amor". Curand, el a primit Discul de Aur, Discul de Platina si recent Discul de Diamant, avand vanzari de peste 500.000 de exemplare. Cele trei albume, "Rebelde", "Nuestro Amor" si "Tour Generation RBD en Vivo" (live), au primit trei din cele patru nominalizari la Best Pop Album of the Year - 2006 Billboard Latin Music Awards - castigator fiind "Rebelde". Succesul albumelor a fost atat de mare, incat au reinregistrat albumele in portugheza pentru fanii brazilieni. Au sustinut un concert cu casa inchisa, vandut in numai doua ore, pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro (cel mai mare stadion din lume), devenind prima trupa vorbitoare de limba spaniola cu un asemenea succes, depasindu-i pe Ricky Martin, Shakira sau Gloria Estefan.
FLASH OUT
PLANURI. Al Jourgensen, liderul formatiei Ministry, si-a facut publice planurile de viitor. Intr-un interviu acordat celor de la Billboard.com, el a declarat ca imediat ce va incheia turneul MasterBaTour va intra direct in studio pentru a lucra la ultimul album pe care Ministry il va inregistra, dupa care formatia va lua o pauza... definitiva. Jourgensen planifica sa faca si altceva, mai exact doreste sa se ocupe de noua casa de discuri pe care a infiintat-o, 13th Planet Records. De asemenea, el doreste ca trupa Ministry sa se retraga cat mai este in frunte, inainte de a ajunge sa scoata albume proaste.

DIN NOU. La aproape sapte ani dupa ce a sustinut ultimul concert, trupa Smashing Pumpkins s-a reunit partial si a anuntat ca va porni intr-un nou turneu international, confirmand participarea in luna iunie la cateva festivaluri rock din Germania. Din componenta trupei fac parte membrii originari Billy Corgan (voce/chitara) si bateristul Jimmy Chamberlin, carora li s-au adaugat nou-venitii Melissa Auf Der Maur (bass) in locul lui D’Arcy Wretzy si respectiv chitaristul James Iha. Smashing Pumpkins s-a destramat in decembrie 2000, dupa un emotionant concert de adio in fata fanilor la Metro Theatre din Chicago. Dupa acest episod, Billy Corgan a incercat sa puna bazele unui nou grup, Zwan a cochetat pentru o perioada de timp cu debutul intr-o cariera solo, nici unul dintre proiecte neavand insa succes.

×
Subiecte în articol: rebelde