x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun NASA: Filmul primei aselenizări

NASA: Filmul primei aselenizări

17 Iul 2009   •   00:00

NASA a dat publicitatii filmul primei aselenizări, în versiune digitală. Agenţia a recunoscut că înregistrarile originale s-au pierdut, din motive de economie, peste 200,000 de casete video au fost şterse pentru a fi refolosite.





NASA a difuzat un film digital al primei aselenizării, realizate în urmă cu 40 de ani, prelucrarea video retuşând claritatea imaginilor ce îi prezintă pe cei doi astronauţi, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin păşind pe suprafaţa Lunii.

Oficialii NASA au recunoscut, în 2006, că nu reuşesc să găsească imaginile originale ale primei aselenizări, realizate de echipajul misiunii Apollo 11, la 20 iulie 1969.
Cel care a supervizat televizarea aselenizării, Richard Nafzger, a descoperit că înregistrările originale, şi alte 200,000 de casete video, din considerente economice, au fost şterse şi refolosite.
Copiile utilizate pentru realizarea filmului digital au fost descoperite în arhivele CBS şi cele ale Johnson Space Centre.

Deşi compania care a realizat prelucrarea digitală, Lowry Digital, colaborează la realizarea efectelor speciale a producţiilor hollywood-iene,  Nafzger nu se declară îngrijorat de faptul că acest lucru ar alimenta speculaţiile care afirmă că aselenizarea nu s-ar fi petrecut cu adevărat şi că programul lunar a fost regizat într-o bază americană.
Alte înregistrări recondiţionate vor fi date publicităţii în cursul lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: magazin