x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Natalie Imbruglia are zilele numarate

Natalie Imbruglia are zilele numarate

de Raluca Grintescu    |    23 Sep 2005   •   00:00
Natalie Imbruglia are zilele numarate
MUZICA
Dupa aproape 4 ani de absenta de pe piata muzicala, senzatia pop Natalie Imbruglia (cu peste 7 milioane de discuri vandute international) revine cu un nou album - "Counting Down The Days". Frumoasa australianca a muncit din greu pentru acest disc, cu atat mai mult cu cat cel care a ales cu atentie cele 12 piese de pe "Counting Down The Days" este nimeni altul decat Hugh Goldsmith, unul dintre cei mai respectati "jucatori" ai showbiz-ului britanic. Natalie si-a acordat ragazul necesar pentru a scrie cantece cu un suflu proaspat si matur care doar aminteste lumii de imensul succes din 1997, "Torn", fara a fi vorba de acelasi tip de abordare lirica. Imbruglia a recunoscut ca 90% din inspiratia versurilor apartine experientelor sale personale.

CONVINGATOR. Numarand cu atentie zilele, ne vom da seama ca Natalie s-a apucat de lucru pentru "Counting Down The Days" prin 2002, strangand piese pentru mai multe albume. Anii au trecut si artista a avut tot timpul din lume pentru a alege cele mai frumoase balade si cele mai puternice refrene. Primul single extras este piesa "Shiver", iar piesa pe care o auziti deja la radio este chiar "Counting Down The Days", o balada care da titlul intregului album. Sa nu incercati cumva sa numarati zilele pe care le veti petrece ascultand acest album, pentru ca vor fi prea multe. Dar mai ales nu ratati megarecitalul pe care Imbruglia il va sustine in aceasta seara, la Gala Cerbului de Aur de la Brasov. Pe lista invitatilor de marca ai Cerbului de Aur s-au numarat, de-a lungul timpului, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Ricky Martin, Sheryl Crow si James Brown. Pe cand un Rammstein?!

"Ma simteam foarte cool cand aveam parul blond si faceam surf. Nu pot spune ca le am cu acest sport, dar cert este ca toata lumea ma considera o italianca. Mi-a luat destul de mult timp sa rea-lizez ca mai pot face si altceva. De pilda, muzica!" - Natalie Imbruglia

LUNGUL DRUM AL ZILEI CATRE NOAPTEA REFLECTOARELOR
Natalie Jane Imbruglia s-a nascut la 4 februarie 1975 in Sidney, Australia. La doar doi anisori, a prins miscarea dansului si a fost inscrisa la o scoala speciala de dans, sase ore pe saptamana. Prima ei slujba a venit o data cu o reclama la o guma de mestecat japoneza. Pentru ca mare lucru nu prea era de facut in orasul ei natal, s-a apucat de surf. La 17 ani, i s-a oferit oportunitatea de a o interpreta pe Beth Brennan in serialul australian de televiziune "Neighbours" (1985). Succesul a fost unul neasteptat astfel incat Natalie a dedicat serialului doi ani din viata. Imediat dupa ce a "parasit" scena actoriei, s-a napustit in primul coafor, unde si-a schimbat look-ul cu care ne-a obisnuit in ultimii ani. Mai exact, a renuntat la parul lung si matasos, adoptand un stil mai cool. Apoi si-a luat bagajele si s-a mutat la Londra, mai mult pentru viata de noapte din cluburi. In anii care au urmat, a avut multe nopti albe, asta pentru ca s-a decis sa se axeze pe muzica, inlocuind cluburile cu canapeaua de acasa, unde isi scria piesele. Iata ca asa a ajuns sa scoata si primul album "Left of the Middle". Piesa "Torn" este insa cea care i-a adus notorietatea.

INFO

LA VIATA. "I’ve Got a Life" se numeste cea mai recenta creatie a celebrului duo britanic Eurythmics, pentru ca Annie Lennox si Dave Stewart au intrat in studio pentru prima oara in cinci ani. Ei pregatesc o megacolectie a celor mai bune cantece ale lor - Ultimate Collection, care ne va aminti ce inseamna Eurythmics pentru muzica anilor ’80 si ’90. Trupa este recunoscuta ca fiind direct responsabila pentru dezvoltarea muzicii anilor ’80 si ’90, inventand synth pop-ul si fiind citati ca influenta majora de artisti cum ar fi P. Diddy, Marilyn Manson, Utah Saints, Redman (Wu Tang), Faith Evans sau Pink, care le-au cantat, de-a lungul timpului, piesele.

"JUST WANT YOU TO KNOW". Cel mai recent videoclip al celor de la Backstreet Boys ni-i prezinta pe acestia intr-o ipostaza mai putin obisnuita, la care nu s-ar fi asteptat nimeni: aceea de rockeri. Cei cinci baieti, care au luat cu asalt topurile internationale, s-au mascat in rockeri furiosi pentru cel de-al doilea extras pe single de pe "Never Gone". Nu, nu este vorba de o schimbare de stil si nici de una de imagine. Ironizand postura de "rockeri rai din anii ‘80", B.B.demonstreaza, inca o data, ca nu stilul muzical abordat conteaza pentru a scrie muzica buna. Clipul ruleaza pe posturile tv din Romania, iar piesa se poate auzi pe radio. (Raluca Grintescu)
×
Subiecte în articol: natalie imbruglia