x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ostatici de lux

Ostatici de lux

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    22 Aug 2007   •   00:00
Ostatici de lux

Luarea de ostatici din magazinul parizian Sonia Rykiel s-a incheiat fără victime după mai bine de cinci ore de la intervenţia forţelor de ordine.

CHAMPS- ELYSÉE SUB TENSIUNE. Un bărbat inarmat a pătruns marţi seară intr-un magazin de lux de pe strada Faubourg Saint Honore, din apropierea Palatul Elysée şi, sub ameninţarea cuţitului, a luat ostatice mai multe persoane, printre care şi proprietarul spaţiului comercial.

Iniţial poliţia a refuzat să dea alte detalii, dar un postul de televiziune francez France 2 a aflat de la un angajat că printre cei trei captivi nu exită nici un client al magazinului. "Agresorul", a declarat el, "este pentru moment este calm cu noi", calmănd spiritele şi convingănd poliţia să renunţe la o acţiune in forţă.

Contactat de către forţele de ordine, agresorul a pretins că este o victima a sistemului de justitie. Apoi, linişte. Răpitorul n-a mai răspuns apelurilor poliţiei de a relua negocierile. Nevrănd să rişte escaladarea conflictului, forţele de ordine au pătruns in magazin după cinci ore de aşteptare, eliberăndu-i nevătămaţi pe cei trei ostatici.

După arestare, intr-un interviu acordat postului de radio France-Info, a confirmat declaraţiile anterioare ale martorilor, afirmănd, fără să explice motivul, că este o victimă a justiţiei şi că a acţionat in disperare de cauză.

×
Subiecte în articol: magazin