x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pantofi dantelaţi

Pantofi dantelaţi

de Mihaela Cazan    |    06 Mai 2011   •   17:00
Pantofi dantelaţi

164180-dei-1-104-048.jpgCele mai căutate „accesorii”. Fie pentru un eveniment important, fie pentru plim­bă­rile zilnice sau pur şi sim­plu părerea ta! Pan­tofii… Dacă mai sunt şi cu dantelă, atunci avem de-a face cu o altfel de plăcere a mersului!

Specialiştii în domeniu spun că niciodată nu trebuie exclusă pasiunea pentru dantelă. Apărută ca un simbol al luxului în Italia Evului Mediu, dantela era considerată o alternativă modernă la migăloasa broderie, cu atât mai mult cu cât reprezenta o ţesătură în sine. Ludovic al XIV-lea făcuse o pasiune nebună pentru dantelă, luând obiceiul să-şi îm­po­do­beas­că propria persoană, amanta şi palatul cu sen­zu­alul accesoriu. Istoria dantelei se des­fă­şoară încă vreo câteva sute de ani în sânul no­bi­limii europene. În jurul secolului al XVII-lea nu exista veş­mânt de om bogat fără dantelă. Şi nebunia a în­ce­put: cravate, gulere, mănuşi, partea de sus a pan­tofilor, decoraţii pentru trăsuri, paturi, tro­nuri, mobilă şi altare, toate având ca accesoriu atră­gă­toarea dantelă. De­oa­re­ce era lucrată manual, dantela era întrebu­in­­ţată în secolul al XIV-lea în doze foarte mici. Po­pu­larizarea ei s-a produs totuşi greu; a devenit vedetă abia în secolul al XVI-lea în Europa şi în secolul al XIX-lea în America.

 

Must have
În secolul nostru, în special în ultimii ani, dan­­tela a revenit în preferinţele designerilor. Pan­tofii îşi pun amprenta asupra personalităţii ce­lei care îi poartă, dar dacă li se adaugă şi un pic de dantelă, posesoarea lor devine specială. În colecţia primăvară-vară 2011, dantela re­pre­zin­tă un „must have” pentru o femeie care vrea să fie în tendinţe.

Farmecul din trecut al pantofilor cu dantelă se păstrează şi în zilele noastre. Spectrul de culori al pan­tofilor cu dantelă variază de la discretele to­nuri neutre la diferite nuanţe de albastru, până la eternul clasic alb-negru. Accentul cade acum pe gleznă datorită noii mode în materie de pantaloni mai scurţi care, desigur, se reflectă şi în moda pantofilor. Orice ai alege, lasă-ţi imagi­naţia să zboare pentru a obţine o ţinută memorabilă folosindu-te de accesoriile din dantelă. Dantela neagră este un foarte bun „ajutor”, fiind folosită de ma­joritatea designerilor pentru pantofi, plicuri sau chiar curele. Pentru a evita orice gre­şea­lă, pantofii din dantelă neagră se combină foarte uşor cu accesoriile de păr sau chiar cu pă­lă­riile.

Dantela transformă texturile, fiind sinoni­mă cu eleganţa şi rafinamentul. Cataramele, cu­­re­lele sau florile, precum şi fundele sau decu­pa­­jele fac din noile modele de pantofi „par­te­ne­rii” perfecţi în crearea combinaţiilor la modă în 2011.

×
Subiecte în articol: fun