x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pensarea sprâncenelor, o adevărată artă

Pensarea sprâncenelor, o adevărată artă

de Adriana Paduraru Vaduva    |    11 Sep 2009   •   00:00
Pensarea sprâncenelor, o adevărată artă
Sursa foto: /Stock Xpert

Sprâncenele sunt o parte importantă a feţei. De multe ori un simplu ridicat din sprânceană spune mai mult decât o sută de cuvinte. Însă nu le acordăm întotdeauna atenţia necesară şi le lăsăm ultimele atunci când vine vorba despre îngrijire.Specialiştii kudika.ro ne recomandă să urmăm câţiva paşi pentru a avea nişte sprâncene "de revistă".

ETAPE
Primul pas care trebuie făcut înainte de pensare este curăţarea, astfel încât să îndepărtăm firele de praf. Va fi evitată în acest fel infectarea porilor deschişi. Următorul pas este aplicarea unui tonifiant şi a unei creme hidratante, care vor face mai uşoară pensarea. Apoi o pieptănare cu o perie specială ne va arăta exact firele rebele.

Procesul de pensare trebuie început din interior către exterior, cu degetele aşezate unul deasupra liniei sprâncenelor şi unul dedesubt, pentru a putea întinde pielea. Penseta trebuie poziţionată cât mai aproape de rădăcină, iar firul trebuie tras în direcţia de creştere. O oglindă care măreşte imaginea este mai mult decât necesară, pentru că nu vor scăpa nici cele mai mici fire "rătăcite". Este de preferat ca sprâncenele să fie mai lungi decât linia ochiului şi să nu fie exagerat de subţiate spre exterior. Cu atât mai mult cu cât specialiştii kudika spun că anul acesta se poartă sprâncenele groase.

După pensat urmează o nouă repriză de tonifiere pentru închiderea porilor. Loţiunea va fi de ajutor însă şi pentru a împiedica firele de păr să crească pe sub piele.

×
Subiecte în articol: life & style pensare sprâncene