x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Perspective - Bulgarii se pregatesc pentru Euro 2020

Perspective - Bulgarii se pregatesc pentru Euro 2020

de Andy Stanescu    |    20 Noi 2007   •   00:00
Perspective - Bulgarii se pregatesc pentru Euro 2020

Plictis mare la Sofia. Noroc si mai mare cu Velizar Dimitrov, cel care, de buna voie si netinut de nimeni, a inscris la nici 6 minute de la startul partidei. Daca in teren Ovidiu Petre, Niculae, Berbatov si Martin Petrov s-au intrecut in ratari, in tribunele stadionului Vasil Levski suporterii n-au ratat ocazia sa se ia la intrecere. Bulgarii cu vorba, romanii cu fapta.

Plictis mare la Sofia. Noroc si mai mare cu Velizar Dimitrov, cel care, de buna voie si netinut de nimeni, a inscris la nici 6 minute de la startul partidei. Daca in teren Ovidiu Petre, Niculae, Berbatov si Martin Petrov s-au intrecut in ratari, in tribunele stadionului Vasil Levski suporterii n-au ratat ocazia sa se ia la intrecere. Bulgarii cu vorba, romanii cu fapta. In cele din urma, cei prezenti pe gazon au mai bifat o selectie la "nationala", in vreme ce oficialii celor doua federatii au pus de un proiect cat se poate de ambitios si perfect nerealizabil. In ambianta placuta, oferita de cafeneaua hotelului la care au fost cazati oaspetii din tara altadata vecina si prietena, Mircea Sandu si Borislav Mihailov au discutat adanc despre organizarea, la comun, a turneului final al CE, editia 2020.

Ca tot e la moda "duplexul", cel mai recent exemplu fiind oferit de gazdele intrecerii din 2008, Austria si Elvetia. "Noi poate nu vom mai fi la conducerea federatiilor in 2020, dar asta nu are nici o importanta", ar fi spus Mircea Sandu. Asa si este, stimate domnule presedinte. Toti ne ducem, mai devreme sau mai tarziu, la loc cu mititei si tamaioasa, unde se asculta manele in liniste. Amin, si Doamne fereste sa nu vina cumva asteroidul peste noi, mai ales ca nici Bruce Willis nu mai este chiar atat de verde. Om cu frica Celui de Sus, seful federatiei bulgare si-a propus sa apuce doar un meci jubiliar, ca sa mai taie din elanul celor care sustin ca bulgarii si romanii se au ca soarecele si pisica.


"S-a facut prea multa tevatura pe rivalitatea asta. Noi, ca federatii, ne intelegem foarte bine. Chiar vreau sa le propun colegilor de la Bucuresti sa organizam un meci cu generatiile din `94, care au obtinut cele mai importante performante pentru fotbalul din cele 2 tari", a glasuit Borislav Mihailov. Culmea prieteniei, in timp ce Ioan Becali, Mircea Sandu si Borislav Mihailov puneau UEFA la cale, si-a facut aparitia si celebrul Hristo "Ghertoiev" Stoicikov, la cateva minute (sau ore...) dupa ce fusese tras pe dreapta de politistii din Sofia, pentru exces de viteza. De data aceasta, Stoicikov nu conducea "Bemveta", ci un Mercedes imprumutat probabil de la mai junele Berbatov, ca altfel nu se explica de ce a schimbat marca. Marcile nu.


Se pare ca Mihailov a luat in serios proiectul cu pricina. "Nu este un miraj, este perfect posibil. Nu vorbim despre Jocurile Olimpice (?!?) ci despre o competitie cu un singur sport... Trebuie sa construim 4 stadioane si putem face asta in urmatorii 12 ani", a declarat el pentru un cotidian din tara nisipurilor de aur. Parca asa-i zicea, nu?



×
Subiecte în articol: magazin