x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Phil Collins Live

Phil Collins Live

28 Oct 2005   •   00:00
Phil Collins Live
EVENIMENT
"First Final. Farwell Tour", vine la Bucuresti

Phil Collins va concerta la 30 octombrie, la Sala Romaero din Bucuresti, in cadrul turneului mondial "First Final. Farwell Tour". Acest concert se vrea "cel mai mare proiect de sala organizat in Romania", dupa cum a declarat Dorian Ciubuc, organizatorul show-ului. Astfel, intreaga arena va fi imbracata in panza, pentru a se asigura un sound cat mai bun. Vor fi construite doua tribune, pe lateralele salii, cu o capacitate de 2.000 de locuri, iar restul de 6.000 de locuri vor fi in picioare. Pe scena mobila, cu platforme, va fi amplasat un ecran de 162 mp. Phil Collins va sosi la Bucuresti cu o echipa de 80 de tehnicieni si 10 camioane cu echipament, iar pe scena va fi acompaniat de 16 muzicieni.

CIRCUIT. Turneul "First Final. Farwell Tour", ce se desfasoara in perioada 13 octombrie-13 noiembrie, cuprinde tari precum Croatia, R. Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Israel, Liban, Lituania, Romania, Rusia, Serbia & Muntenegru, Turcia si Emiratele Arabe Unite. Din spectacol nu vor lipsi celebrele piese "You Can’t Hurry Love", "Against All Odds", "Easy Lover", "One More Night", "Groovy Kind Of Love", "In The Air Tonight", "Another Day In Paradise", "Sussudio", "Dance Into The Light" sau "You’ll Be In My Heart" - piesa scrisa de Collins pentru coloana sonora a filmului de animatie "Tarzan".

De la Genesis, la cariera solo


Phil Collins s-a nascut intr-o suburbie a Londrei in 1951. El si-a inceput cariera ca tobosar. In 1970 s-a alaturat trupei Genesis, care era in cautarea unui tobosar, si a ramas in spatele tobelor timp de cinci ani. Cand Peter Gabriel, liderul trupei Genesis, a parasit-o, Collins a ajuns in fata microfonului si a adus formatiei o faima pe care Gabriel nu a reusit sa i-o asigure niciodata. In paralel cu activitatea din cadrul grupului, Collins a imbratisat si o cariera solo, "Face Value" fiind albumul sau de debut solo, lansat in 1981. Au urmat apoi albume solo precum "…But Seriously" (1989), "Both Sides" (1993). In 1996, Collins si-a anuntat plecarea din Genesis, dupa 26 de ani alaturi de trupa. Collins a lansat apoi albumele "Dance Into the Light" (1996), "Best Of" (1998) etc.

Cateva cifre despre concert


"First Final. Farwell Tour" inseamna: doua ore de show total cu Phil Collins (vocal, baterie)•sase seturi de tobe/53 de tobe•12 chitari•160 de reflectoare•lumini: 300.000 de wati•11 camioane•sunet: 120.000 wati•capacitate: 8.000 de locuri, din care 6.000 in picioare•pretul biletelor: intre 129,5 RON si 449,5 RON.

×
Subiecte în articol: collins phil collins