x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Phil Spector, 19 ani după gratii

Phil Spector, 19 ani după gratii

30 Mai 2009   •   00:00

Producătorul american de rock, Phil Spector, a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea unei foste actriţe. Crima s-a produs în 2003 la reşedinţa lui din Los Angeles, arată AFP. În vârstă de 69 de ani, Phil Spector a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă de gradul doi - fără premeditare- şi la încă patru ani, pentru posesie de armă, fără dreptul de eliberare anticipată.



În urma verdictului pronunţat la 13 aprilie, producătorul a fost găsit vinovat şi încarcerat. Până la acea dată, la şase ani după comiterea faptei, el fusese liber graţie unei cauţiuni de un milion de dolari. Curtea cu juraţi şi-a început deliberarea la 26 martie, după un proces de 5 luni care a urmat unui alt proces, derulat în 2007, la capătul căruia juraţii nu au reuşit să cadă de acord asupra unei decizii în unanimitate, zece optând pentru verdictul "vinovat", iar doi pentru "nevinovat". Acest prim proces a fost anulat la sfârşitul lui septembrie 2007.

Phil Spector a fost declarat vinovat pentru uciderea prin împuşcare, în zorii zilei de 3 februarie 2003, a unei foste actriţe de mâna a doua, Lana Clarkson, în conacul acestuia, la câteva ore după ce a cunoscut-o într-un club de noapte unde lucra pe post de chelneriţă. Apărarea a pretins că fosta actriţă de 40 de ani, deprimată din cauza eşecului carierei sale artistice, s-a sinucis la domiciliul lui Phil Spector.

Producătorul este considerat ca unul din geniile muzicii rock datorită tehnicii de înregistrare numită "Wall of Sound" (zidul de sunet), pe care a pus-o la punct prin anii 1960 pentru artişti, precum John Lennon, George Harrison, The Ronettes sau The Ramones.

×
Subiecte în articol: magazin