x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Piraţii filmului, succesori ai lui Robin Hood

Piraţii filmului, succesori ai lui Robin Hood

09 Aug 2009   •   00:00

Actriţa franceză Isabelle Huppert a comparat copiile-pirat ale filmelor, făcute în America Latină sau în China, cu acţiunile lui Robin Hood care fura "pentru săraci", sâmbătă, la Lima, cu ocazia unui festival al filmului.



Ea a răspuns astfel, într-o conferinţă de presă, întrebării dacă piratarea filmelor europene şi asiatice poate fi considerată un mijloc de sustragere de sub monopolul Hollywoodului pe continentul sud-american. Peru face parte dintre ţările în care peste 90 % din DVD-urile în circulaţie sunt copii piratate.

"Acelaşi lucru se petrece în China", a adăugat Isabelle Huppert, povestind că în cursul unui recent voiaj în această ţară a constatat că filmul său "Pianistul" /realizat în 2001 de Michael Haneke/ era cunoscut aici şi fusese văzut deşi el nu fusese difuzat niciodată în cinematografele chinezeşti. Actriţa a evitat să precizeze dacă este favorabilă sau împotriva acestei practici.

Isabelle Hupert, care a prezidat în acest an juriul celui de-al 62-lea Festival de la Cannes, asistă în prezent la cea de a 13-a Întâlnire latino-americană a cinematografiei, cunoscută şi ca Festivalul de la Lima, unde organizatorii intenţionează să-i aducă un omagiu special în 15 august pentru întreaga sa carieră.

×
Subiecte în articol: magazin