x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pocahontas de la Sport

Pocahontas de la Sport

de Adriana V. Paduraru    |    Oana-Maria Baltoc    |    17 Oct 2008   •   00:00

Andreea Joiţa, poznaşa din tribul ştiriştilor
Am descoperit o micuţă Pocahontas la pupitrul ştirilor sportive de la Antena 3. Andreea Joiţa se declară îndrăgostită de poveştile cu indieni şi în special de fiica şefului Powhatan.



Andreea Joiţa, poznaşa din tribul ştiriştilor
Am descoperit o micuţă Pocahontas la pupitrul ştirilor sportive de la Antena 3. Andreea Joiţa se declară îndrăgostită de poveştile cu indieni şi în special de fiica şefului Powhatan.

În traducere liberă, Pocahontas înseamnă "poznaşa indiancă", ceea ce nu este departe de felul ei de a fi. Veselă, ambiţioasă şi dinamică, vedeta Antenei 3 ştie ce vrea de la viaţă, chiar dacă numără doar 26 de primăveri şi nu depăşeşte 1,65 m înălţime. "Niciodată n-am fost mai conştientă de cât de mult adevăr este în sintagma omul potrivit la locul potrivit", susţine cu tărie Andreea. S-a convins de acest lucru după ce a intrat la pupitrul ştirilor sportive. Deşi venise în "Antenă" pentru departamentul Investigaţii, ea a fost "deturnată" din drum de Adelina Chivu. Aceasta a sfătuit-o să dea o probă pentru ştirile sportive. Ideea i-a surâs mai mult. Făcuse şase ani gimnastică de performanţă şi aproximativ trei ani tenis. În plus, tatăl ei urmărea toate meciurile, fie că erau din Liga I, fie că erau din UCL, şi comentau împreună partidele disputate. Aşa că nu i-a fost greu să ia proba şi, mai ales, să facă faţă cu brio tuturor ideilor preconcepute potrivit cărora o prezentatoare de ştiri sportive prezintă şi atât. "Cu siguranţă nu ştiu tot, dar am venit cu un bagaj bogat de cunoştinţe din sport. Însă continui să mă documentez. Îmi notez ca la şcoală, pe carneţel, echipele, palmaresul. Totul pentru a nu fi niciodată prinsă pe picior greşit şi să cad în penibil", ne-a declarat Andreea.

INFLUENŢE. De-a lungul timpului, vedeta Antenei 3 a fost influenţată de activitatea mai multor personalităţi, fie că sunt din sport, fie că sunt din televiziune. Pe când făcea gimnastică, a fost "marcată" de Nadia Comăneci.

După ce a trecut la tenis, "preferinţele" s-au îndreptat, cum altfel, spre Andre Agassi şi Ilie Năstase. Iar de când a intrat în televiziune, Mihaela Rădulescu reprezintă pentru Andreea un etalon al profesionalismului: "Nu sunt genul care să aibă idoli. Încerc să iau de la toţi ce au mai bun, pentru ca eu însămi să ajung un profesionist".

"Când eram mică urmăream cu plăcere desenele animate cu prinţesa Pocahontas şi de multe ori mă identificam cu personajul. Şi acum m-aş identifica mai degrabă cu personaje care au calităţi uşor masculine, dar fără să-şi piardă feminitatea"

Pasiuni

Andreea Joiţa are multe pasiuni. Unele legate de sport, altele nu.  De scrimă este atrasă pentru că este combinaţia perfectă între graţie şi agresivitate. Îi place înotul. Însă pe nici unele dintre cele două sporturi n-a reuşit să le practice la nivel de performanţă. Când are timp, Andreea merge la cinematograf. "Nu sunt genul care să-şi ia filme pe DVD şi să le urmărească acasă. Îmi place mult să merg la teatru, aici fiind influenţată şi de sora mea, care a terminat o facultate de profil", a adăugat vedeta Antenei 3.

×
Subiecte în articol: andreea cover story