x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Poliţia Rutieră recomandă atenţie sporită in week-end

Poliţia Rutieră recomandă atenţie sporită in week-end

de Jurnalul National    |    19 Oct 2007   •   00:00

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto şi pietonilor o atenţie sporită in timpul deplasării pe drumurile publice, in week-end, cănd vremea se va inrăutăţi.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Romăne a comunicat, vineri, că vremea rea, ploioasă, impune atăt din partea celor de la volan, căt şi a pietonilor, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

In condiţiile unui carosabil umed este absolut necesar să se adopte o manieră calmă de conducere, evităndu-se bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, trebuie să se  ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră in trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. In situaţia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor micşorează riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de intălnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

Vineri după-amiază se preconizează intensificarea traficului pe DN1. Este posibil, aşadar, ca la ieşirea din Bucureşti şi pe anumite tronsoane din zonele Comarnic şi Buşteni să apară probleme de fluenţă. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor care vor dirija circulaţia in scopul evitării unor ambuteiaje. Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de aglomeraţie, deplasarea inspre Braşov poate fi făcută şi pe ruta alternativă Autostrada Bucureşti-Piteşti cu ieşire la kilometrul 70 pe DN7, in comuna Petreşti, şi mai departe Piteşti- DN73-Cămpulung Muscel-Rucăr-Bran-Braşov .

Poliţia Rutieră recomandă părăsirea autostrăzii şi deplasarea prin Petreşti, considerănd că există posibilitatea ca in cursul după-amiezii şi chiar al serii să apară probleme legate de fluenţă in zona kilometrului 105, unde se execută lucrările de racordare la autostradă a şoselei de centură a municipiului Piteşti. Pentru circulaţia către Bucureşti poate fi utilizată aceeaşi rută, cu specificaţia că intrarea pe autostradă se face din Găeşti la kilometrul 70.

Un alt fenomen meteorologic care poate avea repercusiuni negative pentru circulaţia rutieră şi care va fi des intălnit in aceste zile este ceaţa. Poliţiştii amintesc faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca in asemenea condiţii să utilizeze luminile de intălnire şi de ceaţă. Totodată, ii avertizează pe cei care obişnuiesc să folosească aceste lumini in alte scopuri decăt cele pentru care sunt destinate că pot primi o amendă de la 156 la 195 de lei şi 3 puncte de penalizare.

In acelaşi timp, din cauza unor lucrări de consolidare a sistemului rutier care se execută pe DN7, intre localitaţile hunedorene Orăştie şi Ilia, pe sectorul de drum situat intre kilometrii 352 şi 412, este interzisă circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, de luni pănă sămbătă, intre orele 07,00 şi 19,00, iar cea a vehiculelor cu m.t.m.a. mai mică de 7,5 tone, de luni pănă sămbătă, intre orele 08,00-12,00 şi 15,00-19,00;

Restricţia nu se aplică vehiculelor destinate transportului de persoane.

Poliţia Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute alternative. Astfel, pentru relaţia Sibiu-Arad: DN 1- Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Turda-Cluj Napoca-Oradea; DN 79, Oradea-Arad, iar pentru relaţia Lugoj-Sibiu: DN6- Lugoj-Caransebeş; DN68- Caransebeş-Haţeg; DN66- Haţeg-Tărgu Jiu; DN67- Tărgu Jiu-Rămnicu Vălcea; DN7- Rămnicu Vălcea - Sibiu.

  • Mediafax
  Â

×
Subiecte în articol: magazin rutieră