x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Povesti clasice

Povesti clasice

19 Noi 2004   •   00:00

CARTE, VIDEO & DVD
Doua povesti clasice vin pe video si DVD: "Love Story" si "Grease". Mai au nevoie de vreo prezentare?

Toata lumea iubeste Love Story!

Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodata ramane in acelasi timp si printre cele mai populare. Aceasta poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viata - cel mai mare succes Paramount la vremea sa - a primit sapte nominalizari la Oscar (intre care si nominalizarea pentru cel mai bun film), castigand un premiu pentru coloana sonora exceptionala, semnata de Francis Lai.

Inca din timpul filmarilor la Love Story, realizatorii au stiut ca vor reusi ceva special - atat de special, incat Erich Segal a dat imediat forma celei mai bine vandute carti a sa, din scenariul ce ii apartinea. Cei doi actori, Ryan O’Neal si Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizari la Oscar si au ajuns peste noapte senzatii in lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebita a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se casatoresc si, in final, se confrunta cu criza vietii lor.

GREASE, UN OMAGIU ADUS ROCK’N’ROLL-ULUI
John Travolta si-a confirmat pozitia de cea mai versatila si magnetica prezenta cinematografica a deceniului, in aceasta versiune pentru marele ecran a piesei de succes Grease.

Cantareata Olivia Newton-John si-a facut debutul in cinematografia americana in rolul lui Sandy, fata naiva iubita de Travolta. Distributia acestui musical reprezentativ despre fabulosii ani ’50 e impresionanta si include o multitudine de nume sonore. Grease nu e doar o privire nostalgica aruncata acelui deceniu. E un omagiu muzical plin de energie, adus epocii rock’n’roll-ului.

Aparitii editoriale

Fauritorul de franghii

In "Fauritorul de franghii" (Editura Trei), Peter Dickinson creeaza o lume a fanteziei fermecatoare si a aventurii spectaculoase pentru toti cititorii mai mici sau mai mari care indragesc puterea magiei. Peter Dickinson este autorul a peste 50 de carti pentru copii si adulti si a castigat aproape toate premiile literare majore pentru romanele sale destinate celor mici. Pentru cartea de fata, autorul a fost numit in Daily Telegraph "un magician al cuvintelor".

Carol cel Mare

In colectia "Istorie universala - Microsinteze", la Editura Corint a aparut volumul cu numarul 63 - "Carol cel Mare". Ren...e Mussot-Goulard ne propune asadar epoca lui Carol cel Mare, cand, pentru prima oara in istorie, Galia si-a aflat locul in randul marilor puteri ale lumii. "Carol cel Mare a adaptat Occidentului franc gandirea romana, uneori dificil de armonizat cu obiceiurile locale, a stiut sa o modeleze, sa o faca mai familiara; a adaptat legile romane unei lumi france si unui popor crestin", scrie autorul.

Sigmund Freud - Opere

"Tehnica psihanalizei" este al 11-lea volum aparut in cadrul seriei Sigmund Freud. Lucrarea incheie astfel publicarea in limba romana, la Editura Trei, a editiei "Sigmund Freud Studienausgabe", aparuta la S. Fischer Verlag. "Interesul aratat de cittorii din Romania operei intemeietorului psihanalizei", scrie Vasile Dem. Zamfirescu in prefata, "ne-a determinat sa transformam editia de opere intr-o editie de opere complete, adaugand celor unsprezece volume scrierile lasate deoparte in editia germana, grupate in alte sase volume."

Publicate acum pentru prima data in limba romana, eseurile dedicate de Freud tehnicii psihanalizei ofera o viziune de ansamblu asupra evolutiei modalitatilor de atingere a inconstientului intr-o terapie psihanalitica. Teme inevitabile ale psihanalizei, cum ar fi interpretarea viselor, psihanaliza salbatica si dezavantajele ei terapeutice, transferul si dinamica transferului, iubirea de transfer, cu tentatiile si capcanele ei, analiza practicata de nemedici, caracterul terminabil sau interminabil al analizei sunt abordate de intemeietorul psihanalizei intr-o maniera recunoscuta pentru profunzime, libertate de spirit si virtuti literare. Cartea se adreseaza nu numai psihanalistilor si psihoterapeutilor, ci tuturor acelora care doresc sa afle de la sursa cum se desfasoara o psihanaliza.
×