x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prêt-a-porter

Prêt-a-porter

de Adriana V. Paduraru    |    28 Feb 2008   •   00:00
Prêt-a-porter
Sursa foto: Pascal Rossignol/

Parisul a fost gazda unei parade de modă, în care designerul japonez Junya Watanabe şi-a prezentat colecţia de toamnă-iarnă 2008-2009. Cam aşa ar trebui să se îmbrace, în viziunea lui, o femeie în sezonul rece.

Parisul a fost gazda unei parade de modă, în care designerul japonez Junya Watanabe şi-a prezentat colecţia de toamnă-iarnă 2008-2009. Cam aşa ar trebui să se îmbrace, în viziunea lui, o femeie în sezonul rece. 

 

IGNORANŢĂ: Hitler, fabricant de arme

Tinerii americani au grave la­cune în cunoştinţele de cultură ge­nerală, potrivit rezultatelor unui sondaj, preluat de AFP. La studiul realizat de American Enterprise Institute au participat 1.200 de ado­lescenţi, cu vârsta medie de 17 ani. 25% dintre ei nu ştiu cine a fost Adolf Hitler, în timp ce 10% cred că acesta a fost fabricant de arme. Aproximativ 20% dintre ti­nerii chestionaţi nu au ştiut cu cine s-au luptat SUA în timpul celui de-al doilea război mondial, iar 26% sunt siguri că Ame­rica a fost descoperită de Cristofor Columb după 1750.

 

LICITAŢIE: Neverland, scos la vânzare

Ranch-ul Neverland al lui Mi­chael Jackson va fi vândut la licitaţie la 19 martie în California, dacă vedeta nu îşi plăteşte datoriile, a anunţat postul de televiziune Fox News pe site-ul său, relatează AFP. Potrivit postului, Michael Jackson datorează peste 24,5 mili­oane de dolari sub formă de împrumut girat cu această somptuoasă proprietate de 1.000 de hectare. Purtătoarea de cuvânt a cântăre­ţului, Raymone Bain, nu a dorit să comenteze. Jackson a părăsit Ne­verland-ul în iunie 2005, după ce a fost achitat la capătul unui lung pro­ces pentru abuzuri sexuale asu­pra unui minor, şi a trăit de atunci în Bahrein, Europa şi la Las Vegas (Nevada).

 

INGENIOS: Un chinez a realizat garajul-cuşcă

Sătul să-i tot fie furate obiecte din maşină sau chiar componente ale automobilului pentru ca ulterior să i se ceară o sumă drept răs­cumpărare, un chinez a construit garajul-cuşcă, informează Ananova. “De două ori mi-a dispărut un kit de tunare a motorului, iar în lo­cul lui am găsit un bileţel care mă anunţa că pentru recuperarea aces­tuia am la dispoziţie un cont în care trebuie să depun o sumă de bani. De fiecare dată mi s-au cerut 500 de yuani (aproximativ 60 de euro – n.r.)”, a declarat bărbatul.

 

AUSTRALIA: Pitonul a înghiţit un chihuahua

Un piton de 5 metri lungime, pu­ţin impresionat de obiectele arun­cate în el, a înghiţit liniştit un chihua­hua în faţa stăpânilor şi a copiilor acestora, relatează AFP. Pitonul a pătruns pe veranda unei case din oraşul Kuranda,  statul australian Queensland, s-a aruncat asu­pra câinelui şi a început să-l în­ghi­tă, în pofida scaunelor pe care membrii familiei le aruncau în el. Când un vânător de şerpi, chemat în ajutor, a sosit, în gura şarpelui nu se mai vedeau decât coada şi picioarele din spate ale câi­nelui, potrivit ziarului Cairns Post. În condiţiile în care şi pisica şi hamsterii din acea casă au făcut recent deliciul aceluiaşi piton, ta­tăl, Daniel Peric, se teme să-şi mai lase acum copiii singuri.

 

CERERE: Pam vrea anularea căsătoriei

Pamela Anderson a depus o ce­rere de anulare a căsătoriei cu Rick Salomon, pe motiv de înşelăciune, infor­mea­ză Reuters, care citează tmz.com. Site-ul a publicat documentele din dosarul depus la 22 fe­bruarie la un tribunal din Los An­geles, prin care Anderson cere anularea căsătoriei. Nu s-au dat detalii despre motivul pentru care Anderson a citat înşe­lăciunea ca pre­text de anulare a ma­riajului. Pamela Anderson, 40 de ani, şi Rick Salo­mon, 39 de ani, s-au căsă­torit la Las Vegas, la 6 oc­tom­brie 2007. Ambii se aflau la a treia că­să­torie.

 

TORŢĂ UMANĂ: A luat foc în timp ce pedala

Un polonez a avut parte de un eveniment nefericit: a luat foc în timp ce mergea pe bicicletă. Miec­zyslaw Jasinski, în vârstă de 55 de ani, le-a declarat medicilor că a simţit că miroase a fum, iar când s-a uitat înspre picioare a ob­servat că fundul îi luase foc. Po­trivit poli­ţiei din Koroszczyn, martorii oculari au declarat că au vă­zut cum bărbatul pur şi simplu este cuprins de flăcări, transfor­mându-se într-o torţă umană. “Nu ştim cu exactitate ce s-a întâmplat, însă este posibil ca incendiul să fi fost cauzat de o reacţie chimică re­zultată în urma frecării dintre ma­terialul din care erau confec­ţionaţi pantalonii şi şaua bicicletei.”

×
Subiecte în articol: magazin