x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Premiera unui nou film controversat: „Codul lui Da Vinci", partea a doua

Premiera unui nou film controversat: „Codul lui Da Vinci", partea a doua

05 Mai 2009   •   00:00
Premiera unui nou film controversat: „Codul lui Da Vinci", partea a doua

„Îngeri şi demoni", continuarea celebrei pelicule „Codul lui Da Vinci", bazată pe romanul semnat de Dan Brown, un autor celebru şi destul de controversat, a avut premiera ieri seara, la Roma, în prezenţa actorilor principali.

Acelaşi Tom Hanks a intrat în pielea personajului principal din „Codul lui Da Vinci", profesorul Robert Langdon, iar alături de el mai joacă Ewan McGregor şi Ayelet Zurer, o actriţă foarte apreciată din Israel, scrie cotidianul Telegraph, citat de sibianulonline.ro.

„Îngeri şi demoni" a generat deja controverse şi a atras critici din partea Bisericii Catolice, întrucât aruncă o lumină proastă asupra acesteia. Regizat de acelaşi Ron Howard, filmul vorbeşte despre societatea secretă a intelectualilor, Illuminati, care caută să se răzbune pentru un masacru brutal pus la cale de Biserică, împotriva predecesorilor lor, în urmă cu câteva secole.

Astfel, ei răpesc patru cardinali, cei mai importanţi, cu cele mai mari şanse să ajungă următorul Papă, şi ameninţă că îi vor ucide şi apoi vor arunca în aer Vaticanul.

Şi, cu toate că societatea secretă a existat, într-adevăr, nu există dovezi că membrii acesteia ar fi fost ucişi la ordinul catolicilor, notează Telegraph. De aici şi protestele reprezentanţilor Bisericii.

Episcopul de Nottingham, Malcolm McMahon, a avertizat că pelicula ar putea trezi sentimente anti-catolice, mai scrie Telegraph. "E atât de ciudat, sunt numai prostii. Este greşit să trezeşti asemenea sentimente anti-catolice. E o lovitură gratuită la adresa Bisericii şi nu văd niciun motiv pentru asta", a declarat el.

Regizorul Ron Howard a declarat că a întâmpinat multe greutăţi din partea liderilor catolici, care nu i-au permis să filmeze în anumite locuri din Vatican. În final, multe dintre scene au fost filmate pe platou, recreând Capela Sixtină şi alte asemenea obiective celebre, potrivit Telegraph.

Pelicula "Îngeri şi demoni" va avea premiera pe ecranele româneşti în 15 mai.

×
Subiecte în articol: magazin