x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Primele scoici belgiene s-au dovedit toxice

Primele scoici belgiene s-au dovedit toxice

04 Aug 2008   •   00:00

Primele scoici produse in apele belgiene s-au dovedit a nu fi tocmai o delicatesa pentru cei care le-au consumat, asa-numitul sortiment de scoici Belgica continind, se pare, toxina cauzatoare de ­ intoxicare diareica cu fructe de mare, care afecteaza tractul gastrointestinal

Primele scoici produse în apele belgiene s-au dovedit a nu fi tocmai o delicatesă pentru cei care le-au consumat, aşa-numitul sortiment de scoici Belgica conţinînd, se pare, toxina cauzatoare de DSP (diarrhetic shellfish poisoning ­ intoxicare diareică cu fructe de mare), care afectează tractul gastrointestinal, informează Agerpres. Producătorul respectivelor scoici, Reynaert-Versluys, din localitatea flamandă Middelkerke, a retras scoicile din comerţ, anunţau surse din interiorul companiei. Toxina a fost descoperită chiar de producător, cu ocazia controalelor interne. Compania a cerut tuturor celor care au savurat de curînd astfel de scoici şi au acum dureri abdominale să contacteze medicul de familie.

Scoicile respective sînt crescute de companie pe nişte punţi situate pe coasta localităţii belgiene Nieuwpoort (vestul Belgiei). Proiectul de producere a scoicilor belgiene se află în derulare de cîţiva ani, rezultatul fiind obţinerea de scoici de mărime mijlocie, care au putut fi astfel pentru prima oară scoase pe piaţă. Cu ocazia următoarei recolte de scoici se vor face noi teste. Conform planului iniţial, pînă la mijlocul lui august urmau să fie distribuite pe piaţă între 15.000 şi 20.000 de kilograme de scoici de provenienţă belgiană.
 

Lindsay Lohan: Şeful poliţiei din Los Angeles să-şi vadă de treaba lui
Actriţa Lindsay Lohan, în vîrstă de 22 de ani, l-a criticat în termeni duri pe şeful poliţiei din Los Angeles, care fusese acuzat cu o zi înainte că a afirmat public despre starul în vîrstă de 22 de ani al unor filme precum "Freaky Friday" că "este lesbiană", informează Agerpres. "Şefii de poliţie nu ar trebui să-şi bage nasul în treaba altora sau în vieţile personale ale acestora. Nu este corect", a declarat Lindsay Lohan fotoreporterilor pe aeroportul internaţional din Los Angeles. Şeful poliţiei din oraş, William Bratton, a provocat agitaţie în presă boicotînd o reuniune a task force-ului local, consacrată găsirii unor modalităţi de a limita libertatea paparazzilor, afirmînd că nu este nevoie de noi reglementări. El a declarat pe canalul local de ştiri KNBC: "Dacă observaţi, de cînd Britney (Spears) a început să umble mai îmbrăcată şi să se comporte cuviincios, de cînd Paris (Hilton) a plecat din oraş şi, slavă Domnului, nu mai deranjează pe nimeni şi, desigur, de cînd Lindsay Lohan a devenit lesbiană, nu mai avem nici o problemă". Lohan a fost aproape nedespărţită timp de mai multe luni de DJ-ul britanic Samantha Ronson, dînd naştere speculaţiilor că cele două ar avea o relaţie. Ronson, în vîrstă de 30 de ani, a declarat că Bratton ar trebui "să vorbească mai puţin şi să facă mai mult". La o conferinţă de presă, şeful poliţiei din Los Angeles a respins afirmaţia unui ziarist care a opinat că remarca sa la adresa lui Lohan a fost nepotrivită. "Nu există un susţinător mai aprig al drepturilor homosexualilor decît mine", a replicat el.


Aerobic Gospel: Abdomene pe fond de Aleluia
Cu muşchii încinşi, circa 12 femei îşi ridică şi îşi coboară ritmic picioarele în timp ce se roagă în ritmurile muzicii Gospel, o "penitenţă" care permite armonizarea abdomenului cu credinţa, sportul şi spiritualitatea, precum şi... alungarea demonului din trup, după cum afirmă profesoara lor de aerobic, relatează Agerpres. "Datorită aerobicului în ritm de Gospel, vă întîlniţi şi faceţi exerciţii pentru a-i prezenta lui Dumnezeu templul corpului vostru", spune Dawn Harvey, femeie-pastor şi fondatoarea Bisericii "Embrace your Greatness" (Îmbrăţişează-ţi Măreţia). Într-o sală a unei parohii din apropiere de Washington, Melanie Kelly animă şedinţele de "aerobic Gospel", inspirată de ceea ce ea numeşte o viziune. "Într-o zi, mă aflam în subsol, dansam şi făceam gimnastică, cînd Dumnezeu mi-a inspirat viziunea de a face gimnastică aerobică Gospel", povesteşte Melanie, care în viaţa de zi cu zi lucrează în domeniul tehnologiei informaţiei, iar la slujbele religioase de duminică se bucură de "aerobic Gospel".

După o încălzire de zece minute, Kelly începe exerciţiile pentru braţe, în timp ce la un CD player se aud versurile unui cîntec care sună cam aşa: "De cînd m-ai strigat, nu mai sînt aceeaşi". "Îndepărtaţi-vă de Diavol", exclamă Kelly în timp ce face mişcări ample cu braţele. "Mai sus, mereu mai sus", adaugă ea în timp ce se aud versurile "Dumnezeu este minunat". "Atunci cînd nu mai faceţi efort şi muzica vă umple sufletul, aceasta vă ajută", asigură Dawn Harvey, care a pierdut cîţiva centimetri buni în talie de cînd participă la aceste cursuri "inspirate" de aerobic.


Ambasadorul SUA în Paraguay a devenit vedetă prin lansarea unui album în dialectul Guarani
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Paraguay şi-a încheiat o carieră diplomatică de 38 de ani cu înregistrarea unui album în dialectul Guarani, ceea ce l-a transformat peste noapte într-o vedetă în statul sud-american, relatează Agerpres. James Cason a declarat vineri că a vîndut peste 2.000 de CD-uri ale albumului său "Campo Jurado", ale cărui încasări intenţionează să le folosească pentru a finanţa burse de învăţare a limbii engleze pentru copiii săraci din Paraguay. Puţini străini au încercat vreodată să înveţe Guarani, un dialect indigen rar folosit în afara Paraguayului, ceea ce a făcut ca tentativa temerară a lui James Cason să atragă atenţia presei locale. Posturile locale de radio au început să difuzeze intens piesele, iar una dintre interpretările sale a fost filmată şi postată pe YouTube.

×
Subiecte în articol: magazin scoici