x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul Harry, decorat pentru misiunea pe care a efectuat-o în Afganistan

Prinţul Harry, decorat pentru misiunea pe care a efectuat-o în Afganistan

06 Mai 2008   •   00:00

Prinţul Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit luni prima sa medalie militară, decernată pentru misiunea pe care a efectuat-o timp de zece săptămîni în Afganistan, la începutul anului.



Prinţul Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit luni prima sa medalie militară, decernată pentru misiunea pe care a efectuat-o timp de zece săptămîni în Afganistan, la începutul anului, relatează AFP.

Harry, în vîrstă de 23 de ani, face parte din cei 170 de militari care au fost decoraţi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la cazarma Combermere de la Windsor (la vest de Londra) care a fost condusă de prinţesa Anne, mătuşa sa, în calitate de colonel al regimentului de cavalerie "Blues and Royals" din care face parte prinţul.

Tatăl lui Harry, prinţul Charles, împreună cu Chelsy Davy, prietena sa, au asistat la ceremonie.

Sublocotenentul Wales, numele cu care este cunoscut Harry în armata britanică, s-a întors la începutul lui martie dintr-o misiune secretă de zece săptămîni în Afganistan. Mobilizarea lui în regiune ar fi trebuit să dureze pînă în aprilie, dar a fost retras după dezvăluirea prezenţei sale acolo de presa străină.
Harry a fost mobilizat la mijlocul lui decembrie alături de circa 7.800 de militari britanici din provincia Helmand, în sudul Afganistanului, unde se desfăşoară cele mai violente confruntări.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin harry