x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Puma – dentist şi căprioara, pacient

Puma – dentist şi căprioara, pacient

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    18 Apr 2008   •   00:00
Puma – dentist şi căprioara, pacient

În Berlin s-a deschis o expoziţie mai puţin obişnuită. Exponatele realizate din plastic, ceară şi capete autentice de animale sălbatice au stîrnit interesul vizitatorilor germani ai Galeriei de artă Deschler.

În Berlin s-a deschis o expoziţie mai puţin obişnuită. Exponatele realizate din plastic, ceară şi capete autentice de animale sălbatice au stîrnit interesul vizitatorilor germani ai Galeriei de artă Deschler. Artistul austriac Deborah Sengl i-a impresionat cu lucrarea “Dentistul-puma”. Expo­ziţia intitulată “Despre oi şi lupi” va fi deschisă publicului pînă la data de 24 aprilie a.c.

 

Violent - Depardieu, amendat cu 800 de euro

Actorul francez Gerard Depardieu a fost condamnat la o amendă de 800 de euro de un tribunal din Florenţa pentru că l-a ameninţat şi rănit pe un fotograf italian, rela­tează Rompres. La 3 octombrie 2005, fotograful Dario Orlandi a primit o lovitură de cap în faţă după ce tocmai îl surprinsese pe actor în timp ce făcea cum­părături într-o piaţă din Florenţa însoţit de o tînără. Potrivit acestuia, Depardieu i-a făcut semn să se apropie şi fără nici un avertisment l-a lovit cu capul în faţă. Actorul şi-a justificat gestul afirmînd despre Orlandi că era un “paparazzo”.


Înşelat - Încornorat şi cu banii luaţi

Un german care a plătit pensie alimentară timp de peste 10 ani pen­­tru trei copii a sesizat Curtea de Justiţie Federală pentru a-şi recupera banii după ce a aflat că nu el era tatăl, potrivit Rompres. Cu toate că legea germană îi permite reclamantului să-şi stabi­leas­că non-paternitatea, nu îi permite, în schimb, să constrîngă presupu­sul părinte să-şi dovedească legă­tu­­rile de paternitate: pentru că este vorba de o terţă persoană, iar litigiul priveşte trecutul, nu vii­to­rul. Înainte de reforma justiţiei din 1998, tribunalele puteau să ceară teste de pa­ter­­nitate în acest gen de situaţii, însă judecătorii din Karlsruhe au subliniat că, din “motive ideologice”, legea a fost modificată.


Brazilia - Telenovelele, cauza scăderii natalităţii

Scăderea dramatică a natali­tă­ţii în Brazilia în cursul ultimelor patru decenii este cauzată în parte de apetitul naţional pentru teleno­vele, relatează Rompres. Potrivit unui studiu realizat de Centrul de cercetare politico-economică din Lon­dra, modelul familiilor cu pu­ţini membri pe care aceste seriale îl dau ca exemplu  pare să fie principala cauză a fenomenului. Ana­lizele recensă­min­tel­or şi a altor da­te au arătat că scăderea ratei na­ta­li­tăţii de la 6,3 copii de femeie în 1960 la doar 2,3 copii în 2000 este în parte rezulta­tul telenovele­lor.


Islam - Concediat din cauza prenumelui

Părinţii unui copil francez de 9 ani, Islam Alaouchiche, au decis să depună plîngere pentru discri­minare, estimînd că băiatul lor nu a fost selecţionat la un joc televizat din cauza prenumelui său, potrivit Rompres. Băiatul, din Colombes (regiunea pariziană), visa să participe la jocul “In ze boite”, difuzat de un post privat pentru tineri. Pro­ducătorii l-au păstrat pe Islam la ultima selecţie, înainte de înre­gistrarea emisiunii. Potrivit ma­mei băiatului, o persoană care se ocupa de casting i-ar fi spus că fiul său trebuie să-şi schimbe numele. Şi pentru că aceasta a refuzat Islam a fost respins.

×
Subiecte în articol: magazin