x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Puţine dă bine

Puţine dă bine

de Adriana V. Paduraru    |    04 Iul 2008   •   00:00

O bijuterie prost aleasă poate strica o ţinută
Este bine ştiut faptul că o bijuterie interesantă şi bine plasată scoate o ţinută din banal şi subliniază stilul personal. În plus, dacă se nimereşte ca la o petrecere, de exemplu, cineva să aibă aceeaşi vestimentaţie, o bijuterie ne scoate din impas.



O bijuterie prost aleasă poate strica o ţinută
Este bine ştiut faptul că o bijuterie interesantă şi bine plasată scoate o ţinută din banal şi subliniază stilul personal. În plus, dacă se nimereşte ca la o petrecere, de exemplu, cineva să aibă aceeaşi vestimentaţie, o bijuterie ne scoate din impas.

Pentru a şti ce se poartă şi ce nu trebuie să ne lipsească în această vară din cutia de bijuterii, am apelat la creatoarea Maria Filipescu. De la ea am aflat că marile case de modă ne propun bijuteriile supradimensionate. "Sînt preferate piesele simple, austere, dar cu îmbinări spectaculoase de materiale. Culorile electrice şi materialele strălucitoare dau o notă glamour podoabelor din acest sezon", a adăugat Maria.

AURIU. De asemenea, creatoarea de bijuterii ne sfătuieşte să nu ne mai ferim de şiragurile groase, din materiale aurii: "Le putem purta, fără grijă, la party-uri, recepţii pretenţioase sau la birou". În ceea ce priveşte formele, acestea sînt "dintre cele mai elaborate, stilizări de tot soiul, forme geometrice în asociere cu pietre preţioase colorate, marcasite, cristale, care vin să înnobileze suprafeţele".

MUST HAVE. În această vară, trebuie să ne asigurăm că nu ne lipsesc din cutia de bijuterii piesele supradimensionate. "Acestea pot fi din plastic, în culori electrice, materiale naturale (lemn, fildeş, coral, sidef), metal bronz-auriu, metale preţioase cu pietre sau cristale variate", ne-a declarat Maria Filipescu.

SFAT. Evident, trebuie să ştim şi unde să ne oprim. O bijuterie prost aleasă poate strica o toaletă, oricît de scumpă şi rafinată ar fi ea. "Multe bijuterii cu texturi şi elemente variate, fără legătură cu tipologia sau cu ţinuta şi evenimentul în cauză, trimit de urgenţă personajul în zona kitsch-ului. «Less is more» este sintagma ce ar trebui să ne ghideze în tot ceea ce ţine de imagine", a adăugat creatoarea de bijuterii.


NEWS

Săptămîna modei la Paris. Dacă v-aţi dorit toată viaţa să fiţi tratat ca un rege, atunci trebuie să începeţi să vă purtaţi ca atare. Şi, mai ales, să vă îmbrăcaţi în consecinţă. Poate tocmai de aceea designerul german Bernhard Willhelm le propune bărbaţilor, pentru sezonul de primăvară-vară al anului viitor, o colecţie "gata de purtat" medievală. Creaţiile sale au făcut furori la Săptămîna modei de la Paris.

Modă la Wimbledon. Iarba de pe Wimbledon s-a transformat într-un adevărat catwalk după ce vedete precum Maria Sharapova sau Serena Williams au ţinut să se afişeze cu ţinute mai puţin obişnuite pentru un teren de tenis. Ambele au venit îmbrăcate elegant, fără a lăsa acasă poşetele. Aşa încît lupta dintre cele douăs-a dus şi în ceea ce priveşte moda. Dacă Serena a preferat un trenci alb şi o rochiţă de aceeaşi culoare, Maria a purtat sacou, pantaloni scurţi şi o bluză transparentă, toate albe.

×
Subiecte în articol: life & style