x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Răsfăţatul din Caraibe

Răsfăţatul din Caraibe

18 Iun 2009   •   00:00
Răsfăţatul din Caraibe

Cătălin Botezatu s-a întors ieri din Jamaica, dar se pregăteşte să plece în Malta. Creatorul de modă a participat săptămâna trecută, pentru a treia oară consecutiv, la unul dintre cele mai importante săptămâni ale modei din lume, conform revistei Vogue UK: Caribbean Fashion Week. Plecat nu cu o colecţie, ci cu trei ­ rochii de seară, costume de baie pentru fete şi pentru băieţi, plus sute de accesorii care au cântărit aproximativ 400 kg, designerul a încântat publicul prezent la festival, dar şi criticii de modă ai unor reviste importante din SUA şi UK.



Ajuns la Kingston, în Jamaica, designerul român a avut parte de o primă surpriză: în seara sosirii a găsit în camera sa de hotel un calendar 100% fashion, care cuprindea, alături de creaţii ale designerilor din întreaga lume, şi o rochie Botezatu, precum şi cea mai recentă ediţie a revistei SHE, care conţinea un pictorial realizat în urmă cu un an, tot în Jamaica, având-o ca model pe faimoasa actriţă Vanessa Williams.

A doua zi, la castingul pentru prezentarea care urma să deschidă în mod oficial săptămâna modei, Bote a fost din nou plăcut impresionat: special pentru prezentările sale, organizatorii au adus în Jamaica zece topmodele de culoare cu un palmares impresionant, fiecare dintre ele realizând campanii pentru case de modă celebre precum Cartier, Ralph Laurent, Gucci sau Victoria's Secret .

Primul show Botezatu, costume de baie pentru fete şi băieţi, s-a desfăşurat în aplauzele publicului, fascinat de simfonia culorilor, extravaganţa accesoriilor şi, nu în ultimul rând, de originalitatea coafurilor realizate de Laurent Tourette.

Cea de-a doua prezentare a creatorului de modă a avut loc două zile mai târziu, la închiderea festivalului, imediat după recitalul lui Kelly Rowland, fosta membră a grupului Destiny's Child. Rochiile de seară din colecţia "Hot Rainbow" au fost îndelung admirate de cei prezenţi. Organizatorii, împreună cu redactorul-şef al revistei SHE, au hotărât ad-hoc realizarea unui shooting pentru două materiale exclusive, având drept model creaţiile designerului român.

Aşa se face că la nici patru ore după terminarea festivalului, Cătălin Botezatu a plecat împreună cu o echipă numeroasă în renumita staţiune exotică Ocho Rios, pentru a realiza şedinţa foto la Sandals Resort. La shooting au participat trei modele celebre: Gayne Mcdonald ­ cover girl Vogue Italia şi model favorit pentru Cartier, MAC, Benneton şi Lanvin, Nell Robinson ­ cover girl GQ , Vogue USA, precum şi preferata pentru campaniile Rimmel sau Victoria's Secret, dar şi topmodelul masculin Orainne Barett, imaginea Ralph Laurent. Prima parte a sedinţei foto în care s-au utilizat rochiile de seară a avut loc pe pontonul luxosului resort, iar costumele de baie au fost fotografiate pe un catamaran închiriat special pentru această ocazie.

Prezenţi la eveniment, reprezentanţii fashion week-urilor din Miami, Trinidad, Barbados şi Londra i-au adresat lui Cătălin invitaţia de a participa la aceste evenimente începând cu toamna lui 2009, iar cântăreţele Kelly Rowland şi Eve, precum şi actriţa Nia Long (cunoscută pentru rolurile din "Prinţul din Bell Air", "Made in America" sau "The Best Man") au stabilit deja detaliile unei colaborări cu Botezatu în ceea ce priveşte realizarea ţinutelor lor.
 

×
Subiecte în articol: magazin