x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Regizorul filmelor „Die Hard" aruncat după gratii

Regizorul filmelor „Die Hard" aruncat după gratii

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Sep 2007   •   00:00
Regizorul filmelor „Die Hard" aruncat după gratii

John McTiernan, regizorul seriei "Die Hard", a fost condamnat la patru luni de inchisoare după ce, in aprilie 2006, şi-a recunoscut vinovăţia in privinţa acuzaţiei că a ascultat ilegal convorbiri telefonice - o afacere care a zguduit Holllywood-ul timp de căteva luni, informează AFP.


John McTiernan, regizorul seriei "Die Hard", a fost condamnat la patru luni de inchisoare după ce, in aprilie 2006, şi-a recunoscut vinovăţia in privinţa acuzaţiei că a ascultat ilegal convorbiri telefonice - o afacere care a zguduit Holllywood-ul timp de căteva luni, informează AFP.

In afară de pedeapsa cu inchisoarea, regizorul in vărstă de 56 a mai primit o amendă de 100.000 de dolari. De asemenea, cineastul, care a mai realizat "Vănătoarea lui Octombrie Roşu", cu Sean Connery, şi "Predator", se va afla in următorii doi ani sub supravegherea poliţiei. McTiernan, regizorul filmelor de acţiune "Die Hard" şi "Aventură in doi", a recunoscut in aprilie 2006 că a minţit cănd a fost interogat de FBI in legătură cu implicarea sa in "afacerea Pellicano".

SPOVEDANIA. Anthony Pellicano, aflat in prezent in inchisoare, este un detectiv particular acuzat că a ascultat ilegal telefoanele unor actori şi regizori de la Hollywood in interesul unor clienţi ai săi. "Am minţit cănd am spus că Pellicano n-a afirmat niciodată că are puterea de a asculta convorbirile telefonice", a declarat McTiernan in timpul audierilor. El a adăugat faptul că l-a angajat pe detectiv pentru a asculta convorbirile telefonice ale producătorului Charles Roven, partenerul său pentru filmul "Bătălie pe role", apărut in 2002. Regizorul a spus că l-a angajat pe Pellicano in 2000, dar că acesta nu i-a făcut nici un raport şi că două săptămăni mai tărziu a rupt contractul. Lui Anthony Pellicano, 61 de ani, i s-au adus 110 capete de acuzare, printre care se numără extorcare, ascultare ilegală a unor convorbiri telefonice, acces ilegal la informaţii guvernamentale şi asociere in vederea săvărşirii de infracţiuni. Detectivul nu şi-a recunoscut vinovăţia şi va fi judecat intr-un proces care va avea loc foarte curănd.

AFACEREA PELLICANO. Pellicano a fost timp de multă vreme detectivul preferat al unor mari nume din showbiz, precum Michael Jackson sau Elizabeth Taylor. Dezvăluirile continuă şi ar putea implica alte nume importante de la Hollywood. La inceputul lunii februarie 2006, parchetul federal a declarat că Pellicano, care tocmai ispăşise 30 de luni de inchisoare pentru deţinere ilegală de arme, a pus sub supraveghere telefoanele lui Sylvester Stallone, Keith Carradine şi Aaron Russo. Pellicano, care a spionat şi jurnalişti pentru clienţii săi, a fost acuzat că a mituit poliţişti şi angajaţi ai companiilor telefonice pentru a obţine informaţii confidenţiale. In timpul unei percheziţii la biroul lui din Hollywood, in 2002, poliţia a descoperit probe in legătură cu supravegherea ilegală a telefoanelor, plastic C-4 şi grenade, arme deţinute ilegal, pentru care Pellicano a fost condamnat la 30 de luni de inchisoare. In afacerea convorbirilor telefonice, Anthony Pellicano riscă pănă la 20 de ani de inchisoare.

×
Subiecte în articol: magazin pellicano