x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun „Angajăm inginer meteorit și electrician apocaliptic”. Retrospectiva tjobs a locurilor de muncă din 2012

„Angajăm inginer meteorit și electrician apocaliptic”. Retrospectiva tjobs a locurilor de muncă din 2012

31 Dec 2012   •   12:24
„Angajăm inginer meteorit și electrician apocaliptic”. Retrospectiva tjobs a locurilor de muncă din 2012

 “A mai trecut un an prin noi” și noi suntem încă aici. Nu a venit sfârșitul lumii, nici mayașii nu ne-au deranjat, nici polii nu s-au inversat, niciun extraterestru nu și-a făcut apariția. Frustrantă treabă. Nu știm cine a fost cu organizarea, dar, pentru următoarea apocalipsă, vom recruta un Project Manager, un Inginer Meteorit și un Electrician Apocaliptic care să știe de unde se stinge becul.

 
Suntem aici și trebuie să mergem mai departe, cel puțin până la următoarea. Și cum nu s-a schimbat nimic, am rămas tot noi, cu toate preocupările din dotare. A șasea zi după apocalipsă, nimic nou. Noi, cu ale noastre. Pregătiri de Revelion, încheieri de an, socoteli complexe de buget și întrebarea „Oare 2013 o fi mai bun?”.
 
Nu știm cum o fi anul ce vine, dar știm cum a fost cel ce se încheie, cel puțin pentru românii care și-au dorit să prindă apocalipsa pe alte meleaguri, în speranța că acolo o fi organizată mai bine. Ai noștri au colindat lumea întreagă, la propriu. Din Germania până în Australia și retur. Oriunde a fost nevoie de personal, ai noștri au fost acolo.
 
Medici, arhitecți, ingineri, IT-iști, profesori și maeștrii bucătari s-au dus acolo unde au crezut că le va fi mai bine, pentru un an, sau pentru mai mulți. Tâmplari, electricieni, măcelari, zidari, infirmieri și asistenți medicali au întregit rândurile colegilor de meserie din alte țări, pe termen scurt sau lung, după nevoi.
 
Dacă a fost nevoie să îngrijească crocodili în Estonia, ai noștri nu s-au dat înapoi. Mari iubitori de animale, și-au pus competențele dobândite în ani de evitat mușcăturile maidanezilor în slujba estonienilor neexperimentați.
 
Nici de zăpadă nu se sperie românii noștri, și, cu mâna pe lopată și pe alte utilaje, deszăpezesc drumurile din Austria și Germania, două țări pe care iarna nu le ia prin surprindere. Botezați duios „lopătari de zăpadă”, sunt pregătiți să îl deszăpezească și pe Yeti, la nevoie. După ani de „lopătat viteză” în fața blocului ca să își poată urni mașinile, acum își împlinesc vocația pe autostrăzile ce ne duc pe noi, ceilalți, la schi.
 
A fost 2012. Urmează, previzibil, 2013. Românii vor munci acolo unde vor dori și unde legislația le-o va permite, pentru încă un an. Un an ce se anunță ceva mai liniștit, dacă nu se răzgândesc organizatorii de apocalipsă. Iar dacă totuși se răzgândesc și o fac la anu, noi îi rugăm să ne mai lase, cel puțin până în 2014, când nu vom mai avea restricții pe piața muncii din Europa. Și, după cum spuneam, dăm noi anunț pe site și le găsim personal competent, să fim siguri că se-ntâmplă.
 
Brîndușa Deac
Tjobs.ro | Manager PR
Email: pr@tjobs.ro
Website: www.tjobs.ro

×