x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roy Hibbert renunţă la NBA pentru şcoală

Roy Hibbert renunţă la NBA pentru şcoală

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    20 Iul 2007   •   00:00
Roy Hibbert renunţă la NBA pentru şcoală
Sursa foto: Jim McIsaac/

Una dintre marile speranţe ale baschetului american a ales intre calea uşoară şi calea corectă.

Una dintre marile speranţe ale baschetului american a ales intre calea uşoară şi calea corectă.

ULTIMA STAŢIE, BASCHETUL. Născut la 11 decembrie 1986 in New York, Roy Hibbert işi incepe cariera de baschetbalist in NCAA (National Collegiate Athletic Association) odată cu admiterea la Georgetown University in 2003. "Ca o ultimă variantă, după ce il indrumasem in zadar să joace tenis, apoi golf şi in final să inveţe pianul", povestesc părinţii săi, Roy şi Patty Hibbert. Iar baschetul i-a schimbat viaţa.

Selecţionat de antrenorul Craig Esherick in echipa universităţii, după un sezon 2003-2004 in care işi adusese echipa de juniori a colegiului, Little Hoyas, pe locul secund in Interstate Athletic Conference, va rămăne insă "un jucător cu potenţial, dar incă nepregătit să facă faţă competiţiei", cum se exprima John Thompson III, antrenorul ce i-a succedat lui Esherick la cărma echipei.

VIITORUL INCEPE AZI. Cu 2.18 m şi 126 de kilograme, Hibbert a trecut rapid din postura de "tănără speranţă" la cea de conducător de joc. Atenţia NBA n-a intărziat să se facă simţită. Lucru remarcabil, mai ales datorită faptului că destul de rar in istoria ligii universitare de baschet, Georgetown a putut oferi ceea ce americanii numesc "NBA quality". Dar nici Roy Hibbert nu face parte dintre cei mulţi. Poate, spun criticii, ii lipseşte o anumită doză de agresivitate in joc, dar cu siguranţă precizia şi spiritul tactic remarcabil il fac inegalabil, cel puţin in NCAA.

2007 ii aduce astfel şi prima propunere de contract. Spre stupefacţia tuturor insă, Hibbert refuză, alegănd, la fel ca mai celebrii săi predecesori, Patrick Ewing, Alonzo Mourning, sau Dikembe Mutombo, să-şi incheie mai intăi studiile. "Lumea mă priveşte complet nelămurită! Imi spun, . Iar eu le răspund că inainte de a fi un bun jucător, am fost in primul rănd un bun elev. Nu văd de ce aş schimba asta tocmai acum. Dacă lucrurile merg la fel, vor veni şi alte contracte. Depinde numai de mine!", declară cu o maturitate pe care nu ai fi bănuit-o intr-un tănar atăt de aproape de visul oricărui jucător de colegiu. "Banii sunt importanţi, dar mai important este să fiu pe picioarele mele! Vor veni şi alte ocazii. La inceput eram tentat, dar nu era benefic pentru mine acum", a adăugat el la finalul probelor Pan-Am pentru NBA

Roy Hibbert alege şcoala. O lecţie bună şi pentru agramaţii din sportul romănesc! Patroni şi jucători deopotrivă!

×
Subiecte în articol: magazin hibbert roy hibbert